Foto: Shutterstock
Tāpat kā mājoklī ir vajadzīga vieta, kur gatavot ēst, pavakariņot, nolikt virsdrēbes un pastrādāt pie datora, tā ir nepieciešams arī stūrītis, kur atpūsties. Neskaitāmie tīmeklī un žurnālos atrodamie skaisti iekārtoto interjeru paraugi nebeidz iedvesmot, un viens no izplatītiem risinājumiem atpūtas stūrītim mājās ir – izmantot vietu pie liela loga vai palodzes. Ja arī tu esi nobriedis pārveidot savu palodzi vai vietu pie liela, zema loga par vietu, kur atlaisties, šie piemēri lieti noderēs!

Pirms ļaut savam iekšējam interjera dizaineram plosīties, kārtīgi jāapdomā dažas lietas. Piemēram, vai sēžamie spilveni tiks likti uz platas palodzes un cik tādu būs. Kā arī, ja palodze nav pietiekami plata – kāda mēbele tiks izmantota par pamatu, lai uz tās sēdētu. Lūk, daži iedvesmojoši piemēri no portālā "Houzz" atrodamajiem interjeriem un risinājumiem!

Ja logi mājā izkārtoti ielokā, pie tiem var novietot zemu kumodi ar atvilktnēm vienā līmenī. Tas kalpos kā labs pamats, uz kura novietot milzīgu sēžamo spilvenu – tas radīs klasiska interjera iespaidu. Svarīgi ir pamata spilvenu izvēlēties ar labu pildījumu, kas laika gaitā nedeformēsies un nesaplaks. Pēc tam jau var dekorēt pēc sirds patikas, papildinot atpūtas stūrīti ar daudziem jo daudziem spilveniem.

Springdale II

Ja telpa ļauj, var vietu pie loga papildināt ar divām sekcijām, kuras savieno sēžamzona. Omulīgu sēžamvietu pie loga var panākt arī ar vienkāršu koka soliņu, kas aizstāj palodzi.

owner

Labs risinājums bērnistabā būs plāns matracītis, kas novietots uz kumodes. Bērni rotaļu brīžos varēs uz tā sēdēt un, piemēram, lasīt pasaku grāmatas. Bet atvilktnēs varēsi paslēpt no acīm dažādas rotaļlietas un citas mantas. Tiesa, parūpējies, lai mazie rakari nevarētu vienkārši atvērt logu – drošības nolūkos!

Chicago Home

Sēžamo pie loga nevajag izvēlēties sarežģītu un dārgu. Lielie mēbeļu ražotāji piedāvā transformējamus plauktus – tos uzliekot uz statīva ar kājiņām, vari pataisīt par soliņu. Plauktiņos kārto grozus mantu glabāšanai, virsū uzliec vienkāršu matracīti ar skaistu audumu un atpūtas stūrītis gatavs.

Dylan

Soliņš pie loga var kalpot arī kā radiatoru nomaskētājs. Tādā gadījumā izvēlies soliņu, kam būs durtiņas ar caurumiem, lai paslēptie radiatori pildītu arī savu funkciju un telpā cirkulētu siltums.

Historic home kitchen

Dīvāniņi pie loga var kalpot ne tikai dīkai atpūtai. Šādā veidā vari izmantot arī platu palodzi virtuvē, padarot to par sēžamo, kur baudīt maltītes pie ēdamgalda.

Navy + White Kitchen
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!