Foto: Publicitātes foto
Domājot par tiem, kuriem patīk pavadīt laiku brīvā dabā, bet tajā pašā laikā nepieciešamas ērtības, Nils Holgers Mūrmanns, kuru mēdz dēvēt par vienu no radošākajiem mēbeļu dizaineriem Vācijā, izstrādājis interesantu brīvdienu namiņa koncepciju. Neparastā konstrukcija var būt ideāla vieta, lai norobežotos no pilsētas kņadas un trokšņiem un atgūtu spēkus pie dabas, baudot zināmu komforta devu.

Radīt neparasto namiņu atpūtai svaigā gaisā Mūrmannu iedvesmojusi Henrija Deivida Toro grāmata Voldena jeb Dzīve mežā, kas izdota 1854.gadā. Grāmatā autors stāsta par personīgo pieredzi, pametot civilizāciju, kā arī par īpatnībām, ar kurām jāsaskaras mūsdienu cilvēkam neierastos mežonīgos apstākļos.

Mūrmanna radītajā koka namiņā ir īpaši nodalījumi darba instrumentu glabāšanai, savukārt atpūsties un baudīt apkārtējo dabu, kā arī ieturēt maltītes, iespējams pie neliela galdiņa ar mīkstiem sēdekļiem nama centrā. Otrajā stāvā zem saliekama stikla jumta iekārtota viena guļvieta, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz zvaigžņu nosētām naksnīgajām debesīm.

Mājiņā speciāla vieta paredzēta malkas un ugunskura katla glabāšanai. Tāpat namiņā iebūvēta ūdens tvertne, bet īpaša vieta atvēlēta strazdu būrim. No lietus vai pārāk spožas saules glābs izbīdāma nojume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!