Foto: Vida Press
Vienalga, vai ārā ir pelēka migla, bieza sniega kārta vai pamatīga tveice, ziedošai sajūtai mājās jābūt vienmēr. Kā vēsta "Vida Press", ziedu motīviem vietu interjerā iespējams atrast gan uz sienas un grīdas, gan arī gaismekļos. Šoreiz to parādīsim ar piemēru palīdzību.

Viens no variantiem ir kādā īpašā vietā novietot paklāju, uz kura rotājas ziedu motīvi. Ļoti labi tas izceļas telpās, kurās nav daudz citu akcentu – tajās, kurās paklājs ir centrālais elements, kas istabu padara mājīgāku. Kā redzams fotogrāfijā (galerijas 3. attēls), "nepabeigtā" ķieģeļu siena un veclaicīgais koka krēsls ar telpaugu uz tā turpina ziedu tēmu, kā arī piešķir telpai romantiskāku noskaņu. Vēl vērts pieminēt, ka cita šīs telpas siena ir tumši brūnā krāsā, tādējādi skaisti kontrastējot ar paklāju.

Protams, nevar aizmirst arī par klasiku – ziedu rakstiem uz spilveniem. Kā "Vida Press" stāsta Tamāra Volpreta, gobelēniem, kuru veidošanā roku pielikušas mammas un vecmāmiņas, vieta vairs nav tikai pie sienas. Tos jāņem ārā no rāmjiem un jāpārveido par spilvendrānām, kas turpinās sniegt senlaicīgu un patīkamu sajūtu vēl ilgi. Fotogrāfijās redzamās spilvendrānas ir gluži vai ģimenes relikvijas (galerijas 5. attēls).

Taču grožus vienmēr var ņemt arī savās rokās un iegādāties nevis paklāju vai fototapeti ar ziedu rakstiem, bet gan, piemēram, izveidot ziedu griestu lampu pats. Tamāra Volpreta atklāj, ka centusies atrast tādu gaismekli, kas uzreiz "acīs krīt", bet veikalos šādu variantu nav ieraudzījusi. Tieši tāpēc sieviete nolēmusi pavisam vienkāršu griestu lapas rāmi dekorēt ar mākslīgajām lapām, ziediem un putniņu figūrām, padarot to orģinālāku (2. attēls). Starp citu, šis gaismeklis tagad izcili papildina iepriekš minētās spilvendrānas.

Tāpat nevajag baidīties interjerā mūsdienīgus elementus apvienot ar senām mēbelēm. Arī spilgtas krāsas noteikti ir apsverams variants, kā redzams piemērā ar tirkīzzilo istabu (galerijas 6. attēls). Zilā krāsa tika izvēlēta, lai tumšo telpu padarītu gaišāku, kā arī veiktu krasas pārmaiņas telpā, nezaudējot romantisko piesitienu.

Fototapetes ziedu rakstos ir lielisks variants, kā telpā ienest svaigumu, taču, iespējams, tu vai kāds tavs draugs ir īpaši radošs un ziedu rakstus uz sienas var izveidot pats. Šajā telpā (galerijas 7. attēls) antikvariāta labumi lieliski sader ar senlaicīgām mēbelēm, taču ziediem ir iespējams izcelties, pateicoties neitrālajai krāsu paletei. Ja pats un draugi ar zīmēšanu esat uz "jūs", vari meklēt ziedu rakstu trafaretus.

Arī stiklotās sekcijas iespējams padarīt acīm tīkamākas un interesantākas, uz aizmugurējās sienas uzlīmējot dāvanu iesaiņojamo papīru ar dažādiem ziedu rakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!