Foto: Shutterstock
Rāmīši pie sienas un plakāti allaž uzjundī bērnības atmiņas, bet, ja tie ir gaumīgi izveidoti, tad siena kļūst teju par mākslas darbu. Un nevajag aprobežoties tikai ar fotogrāfijām no īpašiem dzīves mirkļiem, bet ļauties radošuma fantāzijas lidojumam.

"Tava Māja" piedāvā iepazīt un izmēģināt "Apartmenttherapy" ekspertu ieteiktās lietas, kuras var ievietot rāmītī, bet parasti par tām neviens nav iedomājies, ka tās taču arī var kalpot kā skaists dizaina elements aiz stikla.

Tapetes

Skaistas un gaumīgas tapetes ar dažādiem rakstiem rāmītī būs alternatīva visai telpas noklāšanai ar tapetēm. Kāpēc gan klāt visas sienas, ja var uz sienas piestiprināt nelielu tapešu fragmentu? Pie tam – varēsi arī mainīt tapetes tik bieži, cik vien gribēsi! Nebūs nekas jāatmiekšķē un jālīmē.

CD vāciņi

Ļoti skaisti un eleganti rāmītī izskatīsies arī dažādu disku vāciņi. Vari izcelt tikai vienu rāmī, bet vari veidot arī vairāku vāciņu salikumus lielākā rāmī.

Pastmarku vai pastkaršu kolekcija

Ja tev ir pastmarku, pastkaršu vai kāda cita kolekcija, tad neslēp to albumos, kuri tiek reti pārcilāti. Padari savu kolekciju redzamu arī mājas viesiem! Košs un krāsains dizaina elements tavā mājā būs garantēts!

Kabataslakatiņi

Tā vietā, lai iegādātos sev tīkamu tapeti veikalā – pameklē savā kumodē vai vecvecāku skapī skaistos un elegantos kabataslakatiņus. Tie noteikti ir pelnījuši īpašu vietu, jo smalkais roku darinājums ir vesels mākslas darbs un ikdienā sen aizmirsts dārgums.

Īpašas drēbes

Katram noteikti ir kāds sev mīļš un īpašs apģērbs. Kāpēc gan šo nozīmīgo apģērbu neierāmēt? Tas var būt ne tikai mīļš un par mazu palicis krekls, bēbīša pirmais rāpulis vai zeķītes, bet kaut vai stilīgi šorti no vecmammas bērnības.

Mīļāko grāmatu vāki

Vai esi īsts grāmatu tārps, kurš ļoti mīl lasīt un pagozēties grāmatnīcās, lai atrastu kādu jaunu lasāmvielu? Tad šī ideja būs kā radīta tev! Protams, tas uzreiz nenozīmē, ka ir jāiznīcina grāmatas vāks, bet ķeries klāt pie alternatīvas – izprintē vai nokopē savu mīļāko grāmatu vākus un ierāmē skaistā rāmī! Iespējams, ka šāds rāmītis iedvesmos kādu mājas viesi lasīt grāmatas.

Receptes

Katram mājās noteikti ir kāda recepšu grāmata, kurai teju krīt ārā lapas. Kādēļ gan savas iecienītākās receptes neierāmēt? Īpaša vērtība būs tām receptēm, kuras ir pārmantotas no paaudzes paaudzē. Ja vecmāmiņa vai vecvecmāmiņa vairs neizmanto savu recepšu kladi, kas rakstīta ar roku, tad pajautā atļauju to izmantot kā mākslas darbu.

Nauda no ceļojumiem

Ja esi liels ceļotājs, tad pāri palikusī papīra nauda vai monētas var kalpot kā skaists dizaina elements rāmītī. Tas būs arī veids, kurā varēsi pakavēties atmiņās par kādu no ceļojumiem.

Gobelēni

Smalkie gobelēni kļūs vēl elegantāki, ja tos ievietosi kādā rāmī. Šādi mākslas darbs arī nekrās putekļus, jo atradīsies aiz stikla.

Dušas aizkari

Izklausās neprātīgi, ne? Jā, arī dušas aizkarus var ievietot rāmī gluži kā tapetes vai savu iemīļoto plakātu. Vari droši variēt ar rāmju krāsu izvēli un lielumu. Šādā veidā vari arī pārbaudīt savu viesu radošumu – vai viņi maz spēj iedomāties, ka rāmītī patiesībā ir dušas aizkari!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!