Foto: Shutterstock

Pēdējos gados arvien vairāk tiek kultivēts betons kā apdares materiāls, kas izpaužas arī mājokļa iekārtojumā, piemēram, galda virsmu izvēlē vai dažādos dekoros. Iedvesmojoties no portāla "The Spruce", piedāvājam aplūkot idejas, kā mājoklī ienest industriālā stila vēsmas ar betona palīdzību.

Lai gan šķiet, ka betons ir šķietami auksts materiāls, tas var radīt lielisku fonu jebkāda tipa interjeram, piemēram, lauku šikam, bohēmiskai vai pat industriālai telpai.

Savukārt šajā rakstā atradīsi noderīgas idejas dažādu dizaina dekoru izveidei no cementa, kas noderēs ne tikai mājā, bet arī dārzā. Vai zināji, ka no betona maisījuma var izgatavot pat superīgus galdauta atsvarus?

Idejas, kuras vari realizēt arī savā mājoklī


Betona izlietne. Betons ir spēcīgs un izturīgs materiāls, kuru var izmantot arī vannasistabas iekārtojumā. Maigā betona krāsa telpā nerada smagnēju izskatu, turklāt – tā vienlaikus pilda iespaidīga dizaina elementa funkciju.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Ridley (@jkrdesignmi) on Jan 31, 2019 at 8:00am PST


Akcenti virtuvē. Ja vēlies sekot jaunākajām tendencēm, tad izvēle par labu cementa virsmām būs kā reiz laikā! No betona var izveidot ne tikai tā dēvēto "virtuves saliņu", bet arī var lemt par labu grīdas segumam vai sienām ar betona vēsmām.

View this post on Instagram

A post shared by Carolina Sánchez (@csdecoranddesign) on May 30, 2015 at 7:00am PDT

Betona vanna. Ir vēlme vannasistabā radīt iespaidīgu akcentu? Tad viennozīmīgi saki jā lielai vannai! Kā norāda "The Spruce", šāda vanna telpā "nozags šovu". Jārēķinās arī ar to, ka šāda vanna būs ļoti smaga, tāpēc īpaši jāpadomā par tās transportēšanu.

View this post on Instagram

A post shared by The Cotton Company (@thecottoncompanysa) on Jan 7, 2018 at 11:09am PST

Cementa lampa. Var sākt telpā arī ar maziem akcentiem, piemēram, mazu un gaumīgu lampu. Šādas lampas var ne tikai iegādāties veikalos, bet tās var radīt arī saviem spēkiem! Ar betona maisījumu var apcakināt arī jau esošas lampas statīvu, iegūstot neparastu formu, kas veikalā nebūs iegādājama.

View this post on Instagram

A post shared by Bia Cordon Bleu (@bia_cordonbleu) on Jan 13, 2019 at 3:02pm PST


Kamīns ar betona apdari. Tā vietā, lai izmantotu ierastos ķieģeļus vai mazos akmentiņus - ņem talkā betona maisījumu!

View this post on Instagram

A post shared by Angela Rose | DIY and Design (@angelarosehome) on May 10, 2019 at 9:03am PDT

Plaukti. Kā uzsver "The Spruce", betons ir izturīgs materiāls, lai no tā veidotu arī plauktus. Uz šāda plauktiņa varēs turēt ne tikai smagnējākos priekšmetus, bet tas būs arī ļoti labs dizaina elements!

View this post on Instagram

A post shared by Clair Fitzgerald (@clair_fitzgerald_design) on Dec 7, 2017 at 9:34am PST


Iespaidīgs galds. Kā jau iepriekš minējām, tad betons var kalpot arī kā apdares materiāls dažādām virsmām. Kāpēc gan ne galda virsmai? Katrā mājoklī tomēr jābūt kārtīgam un izturīgam galdam, kuram var apsēsties apkārt visa ģimene. Tā kā betona virsma ir visai neitrāla toņa, tad uz tā ļoti labi izcelsies dažādu krāsu dekori, piemēram, koši trauki, ziedi vai salvetes.

View this post on Instagram

A post shared by sugardrawers vintage (@sugardrawersvintage) on Feb 5, 2019 at 7:22pm PST

Grīdas segums. "The Spruce" norāda, ka grīdas seguma izvēlē var iedvesmoties nedaudz no savas garāžas, kurā ir betona grīda. Jāteic, ka šāda grīdas seguma izvēle būs arī viltīgs gājiens, jo pelēkie puteklīši būs visai grūti pamanāmi. Uz šādas grīdas izcelsies košs paklājs, dīvāns un arī telpaugi.

View this post on Instagram

A post shared by Sabine Illias (@sabine_hingedesignco) on Apr 2, 2019 at 3:21am PDT

Puķu podi. Tas mājoklī būs mazs, bet gaumīgs akcents. Turklāt puķupodus no betona maisījuma vari izgatavot arī pats saviem spēkiem! Kā to izdarīt, lasi šeit. Ja tiem piešauj vēl kripatiņu krāsas, tad uzreiz betona pods iegūs košāku izskatu!

View this post on Instagram

FOLLOW us and write #cacticacti under your cactus photos ===>we will check your photo for repost in this page 🎉🎉🎉🎉 █▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█ . . thanks @lushlittlejungle for tagging #cacticacti on this photo. . Photo by @thesucculentboys █▓█▓█▓█▓█▓██▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓█▓ #suculent #cactus #cacti #کاکتوس #succulentgarden #ساکولنت #succulents #कैक्टस #仙人掌 #cactus #cactuslover #cacti #Кактус #kaktus #صبار #propegatingsucculents #succulents #🌵 #cactusart #succulentcollection #succulentlove #succulentlover #succulentgarden #succulentaddict #opuntia #diypots #concretepots #cementpots

A post shared by Mr. cacti (@cacti.cacti) on Aug 10, 2018 at 11:22pm PDT

Sienas. Kā skaidro portāls, betona sienas ir visai drosmīga izvēle. Pirms tam gan vēlams izsvērt to, kā kāds būs telpas kopējais izskats, mēbeles un arī dizaina elementi, jo tomēr betona sienas segums mājoklim piešķirs industriālu noti.

View this post on Instagram

A post shared by Lo que pasa en el tejado (@loquepasaeneltejado) on May 16, 2019 at 12:25pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!