Foto: Shutterstock
Katru gadu pasaulē pazīstamais krāsu uzņēmums un autoritāte "Pantone" ar dizaineriem izsludina aktuālo krāsu, un arī šis gads nav izņēmums. Nākamais gads iezīmēsies maigi rozā un oranžā kombinācijā, jo par 2019. gada aktuālo krāsu ir pasludināts koraļļu tonis – konkrēti Living Coral (Pantone 16-1546) .

Par šiem jaunumiem "Pantone" paziņojusi savā mājaslapā un "Instagram" profilā, kur publicēts fotoattēls ar konkrēto toni. Pašlaik gan soctīklotāju domas par šo krāsu dalās – kamēr vieni ir sajūsmā par rozīgi oranžo krāsu, tikmēr citi neslēpj savu vilšanos.

"Tava Māja" atgādina, ka pērn par gada krāsu tika atzīta violetā, bet 2017. gadā – par gada krāsu tika izsludināts salātzaļais tonis.

Kā raksta ''Pantone'' dizaineri, šis tonis ir silts, dzīvespriecīgs, kā arī simbolizē cilvēku optimismu un arī dabu, proti, koraļļus. "Living Coral (Pantone 16-1546) izstaro vēlamos un enerģētiskos krāsu aspektus, kas atrodami dabā. Tāpat dizaineri uzsver, ka šis brīnišķīgais krāsu tonis, kas lielākoties redzams ir jūras dzelmē, proti, koraļļos, piesaista acis un arī prātu. "Living Coral (Pantone 16-1546) ir pierādījums tam, ka koraļļu rifi nodrošina patvērumu daudzveidīgam krāsu kaleidoskopam, tēlaini savā mājaslapā apraksta "Pantone".

To, ka nākamgad krāsa būs topā ir visur, "Pantone" atgādina arī savā mājaslapā – 20 gadu laikā "Pantone" nosauktā gada krāsa ir ietekmējusi vairākas industrijas, tajā skaitā modi, industriālo dizainu, mājokļa iekārtojumu, kā arī produktus un to grafisko dizainu.

Idejas koraļļu toņa ienešanai mājoklī

Iedvesmojoties no portāla "Houzz", piedāvājam ieskatu, kur un kā savā mājoklī var izmantot košo koraļļu toni.

Košo toni var ienest ar dažādu tekstiliju palīdzību, piemēram, spilveniem, aizkariem, gultas pārklājiem, plediņiem un citām lietām. Kā norāda portāls, tad šis ir vienkāršākais veids, lai savā mājā ienestu gada krāsu - Living Coral (Pantone 16-1546).

Ja vēlies spert nedaudz drosmīgāku soli, tad mājokli vari papildināt ar dekoratīviem akcentiem, piemēram, galdiņiem, pufiem vai gleznām.

Košs akcents mājoklī būs spilgtas mēbeles. Kā iesaka "Houzz" speciālisti, tad uzreiz nevajag iegādāties šādas mēbeles, kas ir aktuālajos toņos. Tikai tad, kad jūsu aktuālā un iemīļotā krāsa ir populāra, tās ieteicams iegādāties. Būsim godīgi – ja neesi liels koraļļu toņa fans, tad nevajadzētu to ieviest mājoklī tikai tāpēc, ka tā ir 2019. gada krāsa.

Ja esi gatavs drosmīgām pārvērtībām, tad savā mājoklī vari nokrāsot košu sienu. Tiesa, "Houzz" speciālisti iesaka padomāt par pārējām sienām, jo labāk tās ir nokrāsot neitrālas vai baltas, jo, ja visa telpa būs koraļļu krāsā, tad tas būs par daudz.

Kurš gan būtu teicis, ka tikai mīkstās mēbeles var būt košās krāsās. Lūk, piemērs, ka arī aktuālajā krāsā var nokrāsot skapjus.

Aktuālo krāsu var ienest ne tikai mājokļa iekštelpās, bet arī pagalmā. Koši puķu podi, zvilņi un mīkstās mēbeles, kur ir spilgti akcenti. Ļauj vaļu radošumam! Pat durvis var nokrāsot nākamā gada aktuālajā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!