Foto: Shutterstock

Mājīgs un interesants dzīvokļa vai mājas interjers vienmēr piesaistīs uzmanību un liks novērtēt tā pilnveidošanā ieguldīto artavu. Nav noslēpums, ka tie, kuri paši saviem spēkiem uzfrišina savu mājvietu, iedvesmu smeļas ne vien no interjeram veltītajiem žurnāliem, grāmatām un mājaslapām, bet arī sociālā tīkla Pinterest. Taču ir tendences, kuras nu jau tiek izmantotas krietni par daudz, un vairs neizraisa tādu sajūsmu, kā redzot pirmo vai piekto reizi.

Kuras tad ir tās interjera dizaina lietas, kurām pienācis noriets vai gluži vienkārši, tās kļuvušas tik populāras, ka nav vairs nekas jauns? Atbildi uz šo jautājumu sarūpējis portāls Housebeautiful.com.

Tāfeļkrāsa uz sienām un mēbelēm

Šī nu ir tā tendence, kas nepārsteigs – tāfeļsienas redzam kā modīgās kafejnīcās, tā draugu dzīvokļos. Lai gan šis dizaina elements ir jauks, tas nepavisam nav nekas unikāls. Atcerieties raidījumu Dzīvokļa jautājums, kuru televīzijā varējām skatīties pirms daudziem gadiem? Jā, jau tad kā jaunums tika demonstrēta sienas nokrāsošana ar tāfelēm paredzēto krāsu.

Burciņas, visur burciņas

Arī dažāda lieluma, krāsu un formas burku izmantošana kā interjera priekšmets sen jau vairs nav nekas jauns. Tajās liekam gan grieztos ziedus, gan pārtikas produktus un pat pārtaisām par svečturiem. Viena, divas vai trīs ir jauki, bet ja viss mājoklis nosēts ar burkām – tas sāk garlaikot.

Grāmatas, kas izkārtotas pēc krāsām

Protams, šāds grāmatplaukta noformējums ir ļoti skaists. Instagram atrodama ne viena vien šāda bilde, kur dzīvojamā istaba padarīta košāka šādā veidā. Tomēr – tas vairs nav nekas unikāls. Un jebkurš grāmatmīlis, kurš tiešām lasa grāmatas, nevis tikai izrādās ar to, cik daudz viņam to ir, pateiks, ka tas ir visai nepraktiski, jo alfabētiskā kārtība palīdz vieglāk atrast iecerēto.

Zigzaga raksts spilvenos, paklājos

Zigzaga raksts (chevron), protams, ir patīkams elements jebkura interjera atsvaidzināšanai. Noliec šāda raksta košus spilvenus uz gaiša dīvāna, un pēkšņi iegūsi jaunu elpu istabas iekārtojumā. Vai paklāju – tas īpaši izcelsies uz pārējo interjera elementu fona. Tomēr zigzaga sienu krāsojuma saskaņošana ar tāda paša raksta spilveniem, paklāju un pat gultasveļu ir krietni vien par daudz.

Košas, pašrocīgi nokrāsotas mēbeles

Vēl viena interjera tendence, kas dziļi iekritusi sirdīs DIY (dari pats) projektu cienītājiem. Atjaunot vecu kumodi, koka krēslus, galdu vai skapīti, protams, vienmēr ir jauki. Tomēr vairāk ne vienmēr nozīmē labāk. Ja tavā dzīvojamā istabā teju katra mēbele ir nokrāsota atšķirīgā pasteļtonī, zini – esi nošāvis nedaudz par tālu.

Spilgts citāts uz sienas

Ja arī tavā Pinterest kontā ir mapīte, kurā noglabātas iedvesmojošas bildes ar citātiem, kas uzrakstīti uz istabas sienām – rūpīgi apdomā, vai tiešām vēlies ko tādu iekļaut savas istabas interjerā. Daudzviet redzētie "Live, love, laugh" un "Home is where the heart is" teksti noteikti nebūs tā labākā izvēle, ja nevēlies saņemt ironiskas piezīmes no saviem draugiem. Ja nu tiešām nagi niez un ļoti gribas uzrakstīt ko iedvesmojošu uz savas sienas (vai pielikt milzīgu foto rāmi ar citātu), izvēlies ko tādu, kam skaidri zini autoru. Labāk, ja zināsi, ka to teicis Rainis, Koelju, Imants Ziedonis vai Andris Kivičs, nekā anonīms interneta lietotājs.

Balts uz balta, ar baltu, pie balta

Baltas sienas, balts dīvāns, balta grīda un balti rāmīši pie sienas. Izklausās par daudz, vai ne? Tā arī ir – šī ir viena no tendencēm, kas, lai gan izskatās skaisti, sen jau vairs nav nekas pārsteidzošs. Tu taču pats vēlies savās mājās justies ērti, neraizējoties par to, ka viesi ko novārtīs? Gaišuma efektu var panākt arī citādi, izmantojot pasteļtoņu elementus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!