Foto: Shutterstock
Labai atpūtai dažkārt nemaz nevajag daudz – pietiek ar mīkstu atpūtas krēslu, kurā iekārtoties un lasīt grāmatu, vai arī veldzēties ar kādu atspirdzinošu kokteili. Iekarināmie krēsli uz visu citu fonu izceļas ar to, ka tie ļauj pašūpoties, neaizņem vietu uz grīdas, turklāt, ja ir vēlēšanās, tos jebkurā brīdī var noņemt, atbrīvojot telpu.

Vieni no biežāk sastopamajiem iekarināmajiem krēsliem ir no pinumiem veidotie. Tā kā tie pieejami dažādās krāsās, tad tos var pielāgot visiem interjeriem, turklāt dabiskais materiāls piestāvēs dažādām grīdām.

Neparastāks, bet ne sliktāks, ir šis iekarināmais krēsls, kas veidots no izlieta organiskā stikla, tāpēc tas lieki neizceļas uz pārējā interjera fona. Šādos cietākos krēslos ērtības labad jāieklāj mīksti padibeņi vai spilveni.

Ja vietas ir gana, divi iekarināmie krēsli ļaus izbaudīt laisko atpūtu vienlaicīgi vairākiem cilvēkiem, tāpēc nebūs jāstrīdās, kad un kurš to izmantos.

Visbiežāk ir ierasts manīt iekarināmos krēslus ar metālisku ķēžu stiprinājumiem, taču šajā gadījumā arī virve izskatās gaumīgi.

Iekarināmo krēslu piedāvājumā atrodami arī tādi risinājumi, kas izceļas ar tekstūru un ģeometriskiem motīviem. Šī pelēkā klūgu krēsla raksti asociējas ar pieneņpūkām, tāpēc tam piestāv dekoratīvie spilveni ar līdzīgiem ornamentiem.

Iekarināmu atpūtas krēslu pavisam noteikti var izkārtot arī ārā, piemēram, uz terases, verandas vai pat balkona. Bet, ja ir bažas par lietus nodarītajām sekām, to jebkurā brīdī var nokabināt nost no stiprinājuma.

Materiālu, krāsu un formu dažādība ir tik iespaidīga, ka gribētājiem droši vien grūti izvēlēties vienu, visskaistāko atpūtas krēslu.

Ļoti interesanti izskatīsies arī krāsains krēsls, piemēram, kā šajā gadījumā ar tirkīza toņiem, kas saskaņoti ar mājas fasādes dekoriem.

Kāds pavisam radošs mākslinieks radījis šāda tipa atpūtas krēslu no dzijas, kas lieliski iekļautos bērnistabā.

Arī apaļas formas atpūtas krēsls ir gana ērts laiskuma baudīšanai, taču galvas ērtumam vienmēr der izmantot kādu spilvenu, bet mājīguma sajūtai noderēs pleds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!