Foto: DELFI
Kā jau allaž gada nogalē, arī šogad starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vienkopus tiekas Baltijas un citu Eiropas valstu dizaina uzņēmumi un vadošie mēbeļu ražotāji, kas savus produktus no 3. līdz 5. decembrim atrāda izstādē "Furniture & Design Isle 2021". Plašajā ekspozīcijā iespējams aplūkot, izvēlēties un pasūtīt modernas mēbeles, greznus apgaismojumus un citus stilīgus interjera objektus.

Daudzi no mums ir pieredzējuši situāciju, kad noskatītā kumode ir dažus centimetrus par platu atvēlētajai vietai, apavu skapis ir nedaudz par mazu priekšnama nišai, un pat vienkāršu plauktu reizēm nav iespējams atrast vajadzīgajā izmērā. Ir ražotāji, kas mīl nestandarta izmērus, piemēram, Polijas uzņēmums "Gorna Polka"! Lielākajai daļai produktu ir iespēja mainīt platumu ik pa pieciem centimetriem un arī dziļuma iespējas ir dažādas. Savukārt uzņēmums "Compact.lv" izstādē piedāvās transformējamās mēbeles, kas "neapēd" telpu.

Ja interesē ergonomiskas mēbeles birojiem, tās aplūkot piedāvā "Salons AIS" – sākot ar augstumā regulējamiem galdiem un krēsliem, beidzot ar akustiskajām starpsienām un ergonomiskām pelēm. Uzņēmuma pārstāvji sniedz vērtīgas konsultācijas, kā uzlabot darba vietu.

Mūsdienās betonu pielieto plaši, un tas pavisam noteikti ir kļuvis par ļoti estētisku materiālu. Ja tevi vēl māc šaubas par betona pielietojumu interjerā, tad noteikti apskati "Baltic Design Studio" ekspozīciju, kur prezentēti pašmāju uzņēmuma "BetoArt" personalizēta dizaina betona izstrādājumi – virtuves virsmas, galda un bāra letes virsmas, izlietnes, gaismekļi, puķu podi. Arī zīmols "Moone" izstādē apliecina savu kaislību pret šo materiālu, piedāvājot dažādu formu betona puķupodus.

Izstādē burvīgas gleznas prezentē māksliniece Ildze Ose, ar oriģināliem gaismas ķermeņiem priecē "Si-Light", efektīvas un gaumīgas grīdlīstes un karnīzes prezentē "Orac Decor", savukārt uzņēmums "Intelwood" demonstrē koka akustiskos apdares paneļus, kas ir gan estētiski, gan funkcionāli.

Norvēģijas ražotājs "Temptech" zina, kāds ir labs vīna skapis, izstādes apmeklētājiem piedāvājot apskatīt gan tādus, kuri izvēlēti "Michelin" zvaigžņotajos restorānos, gan "Copenhagen" sērijas, no kuriem viens ir uzvarējis kategorijā "Gada sadzīves iekārta 2019/2020" elektronikas nozarē Norvēģijā. Savukārt tie, kuri vēlas savā interjerā ienest amerikāņu piecdesmito gadu stilu, var izvēlēties kādu no "vintage" stila ledusskapjiem, kas labi iederēsies ne tikai virtuvē, bet arī viesistabā vai pat birojā.

Foto: DELFI

Un visbeidzot – gultu, matraču un dīvānu parāde – bez kuras mēbeļu, interjera un dizaina izstāde nav iedomājama. Izstādē aplūkojamas arī modernas bērnu un mazuļu gultas, tajā skaitā Montessori gulta-māja, kā arī ergonomisks mazuļu barošanas krēsls.

Izstādes darba laiks:

  • 3. un 4. decembrī no pulksten 10 līdz pulksten 18;
  • 5. decembrī no pulksten 10 līdz pulksten 17.


Vairāk par izstādi, biļešu cenām un ieejas noteikumiem lasi šeit.

Lūk, neliels foto ieskats izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!