Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
"Ja kāds man pirms septiņiem gadiem teiktu, ar ko es nodarbošos – ka būšu savā darbnīcā ar otu rokās, es neticētu," teic Ivars Stūris, kurš ar sievu Ingu Ādmini-Stūri nu jau piecus gadus lolo savu mazo uzņēmumu "Mājlietu sala" – darbnīcu un veikalu Ādažos. Reiz, esot Zviedrijā, Ivars pamanījis, ka tur ir ļoti labas lietotās mēbeles. Tā arī radusies sākotnējā biznesa ideja – atvērt savu lietoto mēbeļu un interjera priekšmetu veikaliņu Latvijā.


Tagad, pēc pieciem gadiem, "Mājlietu sala" zināma ne tikai kā lietoto preču veikals – te cilvēki brauc lūkoties oriģinālas interjera pērles, bet, ja kāda "odziņa" atrasta pašu bēniņos, tās atdzimšanas darbus var uzticēt Ivara un Ingas gādīgajām rokām, jo viņi darīs visu, lai mēbele izskatītos gluži kā jauna.

Četras rokas – tas ir Stūru ģimenes resurss. Lai gan abu tandēms ir lielisks, viņi neslēpj, ka dažkārt strādāt kopā ir izaicinājums. Un arī ātrs veids, kā pārbaudīt, cik stipras ir attiecības, nosmej Ivars. Domstarpības gadās visiem, it īpaši, ja attēls uz skapja durvīm nejauši tiek uzgleznots ačgārni, taču viss tiek atrisināts ar sarunām. "Ja uzņēmums ir ģimenes rūpals, tad viss galvenokārt balstās uz savstarpējām attiecībām un sapratni. Ja darbā ir padotie un priekšnieki, tad sievai un vīram šo robežu novilkt ir neiespējami. Mums nav nodalīts laiks, kad nerunāsim par darbu. Turklāt mēs darba laikā runājam arī par ģimeni," pastāsta Inga.

Sarunas laikā Inga un Ivars vairākkārt uzsver, ka liela loma "tīras un mierīgas" galvas saglabāšanā ir sportam: "Skriešana radošajā procesā ir ļoti svarīga, jo vari izskriet lieko enerģiju, kas laika gaitā var pārvērsties negatīvajā enerģijā, un mierīgāk strādāt tālāk," teic Ivars.

Papagailis, kurš baidās izlidot no zelta būra

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!