Foto: Ineses Šulcas privātais arhīvs

Skaistus dārza dekorus var darināt paša rokām, turklāt to izgatavošana nav nekas sarežģīts – to pierāda arī Inese Šulca, iedvesmojošā "Instagram" konta "lovemybrickyouse" īpašniece. Viņa dalās padomos, kā izveidot skaistus puķu podus.

Kas nepieciešams:

  • lieli māla puķupodi (Inese tos iegādājās par 2,46 eiro gabalā);
  • špakteļmasa;
  • krāsa;
  • ūdens;
  • soda;
  • salvete;
  • karote;
  • sūklis;
  • cimdi.

Ineses ieteikumi, kā soli pa solim izveidot puķu podus:

  1. Ņemam gatavo špakteļmasu, atjaucam nedaudz ar ūdeni (uz trim lielām karotēm špakteļmasas būs vajadzīga kāda karote ūdens, tikai tik, lai paliek nedaudz šķidrāka un ar sūklīti uzklājama);
  2. Ar jebkādu sūklīti piespiedošām kustībām noklājam puķupodus. Inesei bija maziņš sūklītis, taču viņa iesaka tik lielam puķupodam labāk ņemt kādu trauku mazgājamā sūkļa pusīti;
  3. Pēc nožūšanas jaucam krāsu – uzjaucam vajadzīgo toni vai izmantojam gatavu, klāt pievienojam dažas karotes sodas. Tas dos matētu, graudainu efektu. Izmantota visparastākā iekštelpu krāsa, bet der jebkura ūdensbāzes krāsa;
  4. Atkal atkārtojam uzklāšanu ar sūklīti. Ļaujam nožūt. Tad ar sausu sūklīti izveidojam šur un tur gaišākus/tumšākus pleķus, ņemot ļoti maz krāsas. Sākumā tos nospiežam pret kādu salveti.

"Tas arī viss! Balkons vai terase iegūs pavisam jaunu, saskaņotu izskatu. Der arī iekštelpu augiem. Te laikam nav robežu eksperimentiem," tā Inese.

Portāls "Māja&Dārzs" jau savulaik vēstīja, ka Šulcu ģimenes skaistajā mājā katrs stūrītis ir rūpīgi pārdomāts, turklāt ne tikai pati māja ir skaista, bet arī ģimenes dārzs, kurš saimniekus priecē ar bagātīgu ziedēšanu.

Starp citu – Inese ir izveidojusi "Instagram" kontu, kurā viņa atklāj savas mājas un dārza stāstu, kā arī dalās ar "pirms" un "pēc" fotoattēliem, iedvesmojot citus mājokļa un dārza pārvērtībām. Redzot bildes pirms pārvērtībām, mute paliek vaļā, jo prātam neaptverams ir saimnieku ieguldītais darbs un apņēmība, lai māja taptu par pasakaini skaistu "Pinterest" sapņu vietu.

Savukārt raksta turpinājumā vari apskatīt vēl citas radošas idejas, kuras vari īstenot savās mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!