Foto: Shutterstock

Ja mājās ir sieviete, tad arī drēbes noteikti ir divtik vairāk, turklāt katrā sezonā tās tiek nomainītas, un itin bieži skapja saturs tiek papildināts ar jaunām drānām. Līdz ar to, neizbēgams paliek jautājums – kā kompakti visus apģērbu kalnus ietilpināt skapī? Pat lielākais skapis kādā brīdī kļūst par mazu, tāpēc jādomā par alternatīvām metodēm, un lūk, dažas praktiskas idejas no portāla Goodhousekeeping.com.

Viena no metodēm, kā skapī ietilpināt vairāk drēbes, joprojām tās glabājot nesaburzītā veidā, ir pakaramo izkārtošana vairākos līmeņos. To var panākt, ja pakaramo āķu daļā iekarināsi kādu sīku detaļu, kurā var ielikt vēl viena pakaramā āķi. Tas var būt skārda bundžu un konservu metāliskais stiprinājums, ar ko parasti atver iepakojumu. Vienā šī metāla spraugā ievērsi pakaramā āķi, bet otrā tukšajā caurumā var iekarināt citu pakaramo. Šādā veidā skapī ietilpināsi krietni vairāk drēbes, turklāt vieta netiek aizņemta tik daudz, kā tas būtu, ja visi pakaramie būtu sarindoti viens pie otra, nevis uz viena pakaramie divi vai pat trīs apģērbi tikai vairākās kārtās.

Kastes viennozīmīgi ir ļoti vērtīgs ieguldījums, it īpaši, ja katru sezonu apģērbs un apavi tiek mainīti skapja saturā. Izmanto kastes, kur salikt apavus, nesezonas drēbes, aksesuārus un citas skapja sastāvdaļas. Ja nav tik daudz atvilktnes, tad plauktos var ielikt kastes vai grozus ar uzrakstiem, kas kalpo kā apzīmējumi, kur kas glabājas. Grozos noteikti var glabāt apakšveļu, šalles, zeķes, zeķubikses un citu neburzīgu veļu.

Bieži vien tieši apakšveļas, zeķu un zeķubikšu glabāšana sagādā vislielākās raizes, jo tam visam nereti nepietiek vietas konkrētajā plauktā vai atvilktnē. Šādās situācijās noderīgs var būt padoms par speciālu iedalījumu sagatavošanu, lai visu varētu uzglabāt kompaktāk. Ir iegādājamas jau gatavas kastes vai grozi ar vairākiem nodalījumiem, lai katrā var ielikt savu zeķu pāri vai zeķubikses, taču šādu risinājumu var izveidot arī pats. Salīmē vienu pie otra tualetes papīra kartona rullīšus un izmanto tos kā nodalījumus, vai arī salīmē ar malām kopā vairākas mazas kastītes un saliec tās atvilktnē.

Ne mazāk vietas aizņem lakatu un šaļļu uzglabāšana, taču arī šiem aksesuāriem ir savi uzglabāšanas knifi, viens no tiem – pakaramais ar iespēju uz viena āķa glabāt vismaz desmit šalles vai lakatus. Tas ir iespējams, jo tam izveidoti gredzeniem līdzīgi apļi, kuros tad var iesiet šos aksesuārus.

Taču šādam pakaramajam ir arī alternatīvas, ko var izveidot katrs pats. Viens no risinājumiem ir parastajā drēbju pakaramajā iekārt gredzeniem līdzīgus riņķus, un tad lakatus un šalles iesiet tajos. Tāpat var kādu stangu skapī atvēlēt tieši šiem aksesuāriem, un tad uz tās izkārtot āķīšus, kuros nostiprināt šalles un lakatus.

Ja skapī pietrūkst vieta biksēm vai apģērbiem, kurus nav obligāti jāliek uz pakaramajiem, izmanto speciālus iekarināmos plauktus ar vairākiem nodalījumiem. Parasti tie veidoti no auduma, un tie izmantojami gan bērnu rotaļlietu glabāšanai, gan arī apģērbam, ja skapja plauktos vairs nav vietas. Liec tajos sarullētas bikses, džemperus, kas aizņem daudz vietas plauktos, un arī lakatus. Starp citu, šādu iekarināmu plauktu var novietot arī vannasistabā.

Liela nozīme apģērbu glabāšanā arī ir drēbju salocīšanas mākslai. Nereti tieši tāpēc, ka drēbes salocītas ne tajā kompaktākajā veidā, skapī nevar ietilpināt visu drēbju bagātību. Piemēram, atvilktnēs, kur glabā krekliņus, saloki un saliec tos nevis horizontāli vienu virs otru, bet gan vertikāli – tādā veidā tie visi būs pārredzami, jo nevienam pa virsu nebūs uzlikts cits krekls, turklāt šādi vienā atvilktnē var uzglabāt krietni vairāk drēbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!