Foto: Shutterstock
Krāsu tendences nāk un iet, tomēr ne vienmēr tām ir jāseko. Ja ļoti mīļa ir zilā, zaļā vai sarkanā krāsa, tām tavā mājoklī ir jābūt neatkarīgi no tā, ko vēsta interjera dizaineri! Un dažbrīd viss, ko mājoklī vēlamies ienest, ir nedaudz saules un gaišumu. Ja esi gatavs kaut kam drosmīgākam, esam apkopojuši idejas, kā veiksmīgāk savā mājokļa interjera dizainā integrēt dzeltenos toņus. Iedvesmojies!

Ļauj dzeltenajam tonim ņemt priekšroku. Piekritīsi, ieejot kādā telpā, pirmais, ko uzreiz pamanīsim, būs košie un drosmīgie toņi. Tādēļ, ja, tavuprāt, interjers kļuvis garlaicīgs, ir īstais laiks to atsvaidzināt ar nelielu dzeltenā toņa pieskārienu! Un, nesatraucies, – ne vienmēr, lai radītu skaistu efektu, būs nepieciešams daudz. Lūk, vien mazs dzeltens galdiņš viesistabā rada jau daudz dzīvīgāku noskaņu, patīkami atsvaidzinot pelēkos toņus. Turklāt, kā iespējams redzēt attēlā – dzeltenā krāsa lieliski sasaucas ar sārti rozā. Galvenais – nebaidies un izpaudies!

Piešķir savai virtuvei šķipsniņu garšas. Nebūs melots sakot, ka baltie toņi ir vieni no iecienītākajiem, runājot par virtuves interjeru un dizainu, taču neliela rotaļāšanās ar citām krāsām no plašās krāsu paletes spēs piešķirt tavai virtuvei unikalitāti, izceļot to uz citu fona. Viens no veidiem, kā atdzīvināt savu virtuvi, ir ar mākslas darbiem, piemēram, gleznu. Lai nedaudz nostiprinātu krāsu, izvēlies šādā krāsā arī citus priekšmetus, piemēram, augļu bļodu, krūzi vai burciņu.




Visa centrā – dzeltenais. Dzeltenais tonis, ja tas tiek pareizi izmantots, izskatīsies lieliski jebkurā interjerā, taču, ja vēlies, lai mājoklī vienmēr būtu saulaina noskaņa, izmanto dzelteno krāsu kā centrālo elementu, nokrāsojot daļu sienas siltajā tonī. Turklāt, lai iegūtu ne tikai skaistu, bet arī praktisku sienas daļu, dzelteno toni pēcāk vari pārklāt ar caurspīdīgo, magnētisko tāfeles krāsu.


Izcel zilo toni. Tas, ka zilā un dzeltenā krāsa sader kopā, nav noslēpums, tomēr tas nemaina faktu, ka pirms šo toņu kombinēšanas jāpārliecinās, vai domu gājiens patiesi ir pareizs. Vislabāk vienu no krāsām izmantot kā akcentu, piemēram, zilu dīvānu atsvaidzināt ar citrona dzeltenu sedziņu.

Photo by Nanette Wong - Browse home design ideas

Atšķiries. Iepriekš minētie piemēri visi kā viens uzsver, ka nav nepieciešams ietērpt visu istabu dzeltenos toņos, lai radītu lielisku noskaņu, – pietiek ar pašu mazumiņu jeb pāris košiem akcentiem. Tomēr ne vienmēr nepieciešams sekot pūlim. Nebaidies – arī lielākas mēbeles, kas rotājas saulainajos toņos, interjerā izskatīsies brīnišķīgi.

Dzeltenas durvis! Domājot par interjeru, bieži vien novārtā tiek atstātas tieši ārdurvis, kuras vairumā gadījumu tiek uzskatītas par priekšmetu, kam jāpilda tikai praktiska funkcija. Tomēr, kādēļ gan tieši durvis nepadarīt par interjera elementu, kas tavu dienu padarīs saulaināku kā ienākot, tā izejot no mājokļa?

Mazumiņu visur. Dzeltenā krāsa var būt lielisks akcents vairākos veidos – gan kā krēsls, gan krūzīte un dekoratīvais spilvens, tādēļ nebaidies eksperimentēt un kopā kombinēt dažādus interjera priekšmetus dzeltenīgajos toņos. Īpaši lieliski dzeltenā krāsa izskatīsies mājokļos, kur dominē sienas tumšos toņos.


Siltums vannas istabā. Arī vannasistabas visbiežāk rotājas neitrālos toņos. Un, tieši tāpat kā citas telpas, – arī šo varam atdzīvināt vien ar nelielu pieskārienu dzeltenā toņa. Šajā gadījumā lielisku efektu rada dzeltenās spoguļu apmales, bet, iespējams, tavā vannasistabā noskaņu radīs dzeltens ziepju un zobu birstīšu trauciņš?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!