Foto: Privātais arhīvs

Šulcu ģimenes baltā ķieģeļu māja trīs gadu laikā ir piedzīvojusi pasakainu Pelnrušķītes stāstu. Redzot bildes pirms pārvērtībām, mute paliek vaļā, jo prātam neaptverams ir saimnieku ieguldītais darbs un apņēmība, lai māja taptu par pasakaini skaistu "Pinterest" sapņu vietu.

Ģimenes skaistajā mājā katrs stūrītis ir rūpīgi pārdomāts, turklāt ne tikai pati māja ir skaista, bet arī ģimenes dārzs, kurš saimniekus priecē ar bagātīgu ziedēšanu. "Tava Māja" sarūpējusi dažas idejas no Šulcu ģimenes mājas, kuras var aizlienēt arī savam mājoklim. Rudens taču ir īstais laiks, kad varam ieritināties pledos, uztaisīt tasi karsta dzēriena un ģenerēt dažādas idejas, tajā skaitā arī mājokļa uzfrišināšanai.

Balto ķieģeļu māju ģimene iegādājās 2017. gada vasarā, kam sekojis trīs mēnešu aktīvs remontu posms. Sākumā ģimene remontējusi tikai to, kas bija vajadzīgs uzreiz, bet pēc tam pārvērtības piedzīvojušas arī pārējās telpas, kas ikdienā varbūt nav pati lielākā prioritāte. Vispirms tika nomainīta kanalizācija, savesta kārtībā apkures sistēma, nomainīti logi. "Tāda māja, kāda tā bija sākumā, mani neapmierināja. Es pat tādā negribētu dzīvot, gribēju visu uztaisīt tā, lai ir prieks par māju," stāsta mājas saimniece Inese. "2017. gada vasarā pie manis ciemojās draudzenes, te bija daudz kas pussagrauts, dauzījām ārā sienas, tualete bija izdauzīta. Draudzenes ar tādām acīm skatījās un teica: šausmas, ko jūs vispār esat uzņēmušies! Atceros, ka jau toreiz staigāju tādā eiforijā un redzēju to vīziju, kāda māja būs beigās. Viņas skatījās uz gruvešiem un nesaprata, ko es te daru. Es zināju, ka sanāks. Es tam ticēju."

Starp citu – Inese ir izveidojusi "Instagram" kontu "Lovemybrickhouse", kurā viņa izstāsta savas mājas stāstu, kā arī dalās ar "pirms" un "pēc" fotoattēliem, iedvesmojot citus mājokļa pārvērtībām.

Foto: Privātais arhīvs

Sākotnēji māja bijusi necila – pelēka ar sarkanām logu rūtīm, bet Inese mājas fasādi uzlabojusi ar dzēsto kaļķi, savukārt logu rāmjus pārkrāsojusi melnā krāsā. Tāpat logi ar vīra palīdzību tikuši pie gaumīgām vērtnēm, kas, protams, ir butaforija, bet Inesei ļoti patīk, jo tā māja izskatās skaistāk.

Foto: Privātais arhīvs

Šulcu ģimenes plašā viesistaba. Skaista "odziņa" viesistabā ir spoguļi, kas telpu vizuāli padara vēl lielāku. Arī tie ir vieni no Ineses radošajiem projektiem – līstītes nokrāsotas melnas, bet mazie spoguļi ar divpusējās līmlentes palīdzību sastiķēti kopā. Savukārt par telpaugu paliktņiem kalpo gan krēsli, gan arī statīvs, kurš savulaik turējis ūdens bunduli. Viesistabā mājīguma sajūtu rada kamīns, bet blakus tam ļoti glīti ir novietotas malkas pagales (skatīt titulbildē).


Ziemassvētku lampiņas telpai piešķir ne tikai Ziemassvētku noskaņu, bet arī kripatiņu romantikas. Tās izvietotas gan uz malkas pagalēm, gan arī margām.


Lūk, vēl daži pašdarināti dekori mājās – Inese nopūtusi zarus ar baltu krāsu un iekarinājusi tajos lampiņas. Savukārt gleznas ir viņas pašas mākslasdarbi!
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Bērnistabas sienas rotā apļi – daļa no tiem ir zīmēta pašu spēkiem ar sūkli, bet daļa aplīšu ir atceļojusi ar "Aliexpress" starpniecību. Lai māsām būtu katrai savs stūrītis, telpu var pārdalīt ar gaisīga aizkara palīdzību.
Vannasistaba esot bijusi sarežģītākā telpa visā mājā, kur pārvērtības neesot nākušas viegli. Arī šajā telpā ir dažas idejas, kuras viennozīmīgi var aizlienēt savam mājoklim, piemēram, neparastais dvieļu pakaramais, kā arī tualetes papīra turētāji. Lūk, cik oriģināli telpā izskatās bērzu bluķi!

Savukārt uz vannas malas glīti sarindotas vienkrāsainas šampūna un dušas želejas pudelītes, kas pieskaņotas interjeram. Telpā ir vairāki mākslīgie augi, kas piešķir mājīguma sajūtu. Starp citu – viens no mākslīgā auga zariņiem ir ievietots balzama pudelē.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Šeit vari aplūkot vairāk foto ar Šulcu ģimenes skaisto māju, kā arī vari izlasīt saimnieces ieteikumus citiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!