Foto: Publicitātes foto
Rīgā jauno māju projekti top viens pēc otra, un viens no tiem ir arī projekts "Ķīpsalas Horizonti", kas gan nav iespaidīga daudzdzīvokļu māja ar vismaz deviņiem stāviem, bet gan ēka, kas vairāk atgādina lielu dzīvojamo māju. Vienā no dzīvokļiem ir ierīkots un labiekārtots demo jeb paraugdzīvoklis, kurā var redzēt, kā telpa izskatīsies jau ar mēbelēm.

Kā redzams fotoattēlos, demo dzīvoklī Ogļu ielā dominē minimālisms, tā teikt – nekā lieka. Dzīvoklis ir gaišs, kas telpā rada viegluma sajūtu, vien tādi masīvāki un šķietami smagnējāki akcenti ir tieši melnie gaismas ķermeņi.

Dzīvokļi jau ir aprīkoti ar santehniku, turklāt dažu dzīvokļu interjeru papildina eleganti jūgendstila kamīni un krāsnis ar stikla durvīm, kas domātas ne tikai skaistumam, jo iespējama arī malkas apsilde.

"Tava Māja" uzņēmuma "AVER Brokerage" nekustamā īpašuma pārdošanas speciālists Ivo Teļesņikovs stāsta, ka kopumā četros nama stāvos izvietoti septiņi trīsistabu dzīvokļi, pārsvarā pa diviem dzīvokļiem katrā. Katrs no tiem ir citādāks, piemēram, ceturtajā stāvā ir izveidots viens ļoti plašs dzīvoklis ar balkoniem uz visām debespusēm, bet ievērības cienīgs ir arī jumta stāva dzīvoklis. Kā informē Teļesņikovs, visiem dzīvokļiem ir skats gan uz Daugavu, gan Ķīpsalas ziemeļu daļu. Jauno saimnieku ērtībām pieejams arī labiekārtots dārzs, kurā ir lapene un atpūtas vieta bērniem.

Foto: Publicitātes foto
Demo dzīvokļa virtuve.

"Tava Māja" jau vēstīja, ka jaunajā projektā Ķīpsalā – "Ķīpsalas Horizonti" ir pilnībā no jauna uzbūvēta un atdarināta 19. gadsimta dzīvojamā māja, iegūstot mūsdienīgas vēsmas. Šeit vari lasīt plašāk, kas iepriekš atradās šajā ēkā, kā arī, kas no tās ir saglabāts līdz pat mūsdienām.

"Viss jaunais pārāk ātri dzēš mūsu laika pēdas apkārtnē pat vienas paaudzes ietvaros, tāpēc cilvēki ir izslāpuši pēc pēctecības sajūtas, viņi vēlas izjust laika ritējuma turpinājumu šodienā, un šo saikni sajūtu līmenī esam centušies maksimāli saglabāt. Ne katram šeit patiks, bet vēlēšanās patikt visiem absolūti nebija mūsu mērķis, strādājot pie šī projekta," uzsver arhitektu biroja "Konvents" arhitekts Pēteris Blūms, kurš bija viens no nama projekta autoriem. "Mēs neapgalvojam, ka šīs ēkas ir pilnībā restaurētas un ir kā veco laiku Rīgas muzejs. Mēs apgalvojam, ka šajās ēkas ir ne mazums restaurētu detaļu un daudz gaismas, mūsdienu kvalitātes, komforta. Daudz patiesas Ķīpsalas."

"Ķīpsalas Horizonti" projekta autori ir arhitektu birojs "Kroks" – arhitekti Dita Lapiņa, Dace Ģine-Rutke, Edmunds Slavinskis, Ieva Ušpele un interjeriste Ināra Cine, kā arī arhitektu birojs "Konvents" – arhitekti Pēteris Blūms, Līva Garkāje un Oto Ozols. Savukārt dārzu labiekārtojis uzņēmums "Labie Koki" – Edgars Neilands un viņa kolēģi.

Foto ieskats paraugdzīvoklī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!