Foto: Shutterstock
Vienam grāmatu ir vairāk, citam mazāk, bet visiem kā viens vajadzīgs kāds plaukts, kur tās glabāt. Ja vēl neesi atradis to īsto risinājumu savam mājoklim, idejas smelies šajā apkopojumā, kur netrūkst nedz klasisku, nedz arī radošu plauktu grāmatu glabāšanai.

Ja esi skandināvu stila piekritējs, noteikti atzīsi šo izpildījumi, kur klasiska plaukta vietā pie sienas pieliktas kastītes, kas kalpo tam pašam nolūkam. Šādi katrs pats var izpausties ar to izvietojumu un tādējādi radīt savu unikālu grāmatu plauktu.

Project Mecklenburg

Klasisku vērtību cienītāji var izvēlēties kaut vienkāršāko plauktu ar daudziem nodalījumiem, kur tad pēc tam glabāt ne vien grāmatas, bet arī citus aksesuārus. Ja izvēlēsies plauktu tādā pašā tonī, kāda ir siena, telpas plašums no tā necietīs, neskatoties uz to, ka plaukts aizņem visu sienu.

Kirkland, WA Living Room

Šāda paša tipa plauktus var izlikt kaut dažās vietās pie sienas, neaizsedzot visu laukumu.

Wren Cottage

Oriģinālu lietu cienītāji var nošpikot ideju ar slīpajiem plauktiem.

Dovercourt Home

Ja allaž esi uzskatījis, ka grāmatu krāvumi plauktos saraibinās interjeru, saliec tās pēc krāsām, un kopskats uzreiz būs glītāks un saskaņotāks.

Sebastian Reclaimed Scaffolding Boards and Steel Pipe Industrial Chic Shelving

Tiem, kam grāmatu nav tik daudz, var aizlienēt šo ideju par gaumīgām grāmatu kaudzītēm, kas reizē kalpos kā interesants aksesuārs interjerā. Šim nolūkam iegādājams speciāls statīvs, kur salikt grāmatas starpās, jo vienkārši saliktas augstā kaudzē, tās visai ātri sagāzīsies.

Vintage chair

Un kurš gan ir teicis, ka grāmatas jāglabā vien pie otras, atstājot redzamas vien sānu malas? Šis piemērs spilgti pierāda pretējo – ļoti labi izskatīsies plaukti, kuros grāmatas saliktas, redzot vākus, kas reizēm ir tik tiešām atrādīšanas vērti.

Mini Library

Pie augšējiem plauktiem, saprotams, mazāka auguma cilvēkiem grūti piekļūt, tāpēc šim nolūkam un dekoratīvam papildinājumam var pielikt trepes.

Creative woodwork

Visai gaumīgi interjerā var izpausties arī ar zemākiem plauktiem, ja vien to ļauj telpas konfigurācija.

Kate Cummings

Lielākā viesistabā var atļauties izpausties ar neparastākiem risinājumiem, piemēram, šādiem stalažveida plauktiem, kas stiepjas visas sienas garumā.

Eclectic Living Room

Ja nepieciešams telpu atdalīt no kādas citas zonas, šāds plaukts ir kā radīts tam. Kalpos gan kā starpsiena, gan ļaus uzglabāt krietnu daudzumu grāmatu.

My home

Ne vienmēr plauktam jābūt izvietotam pie sienas. Studio tipa dzīvokļos, kur nav atdalīta guļamistaba no viesistabas zonas, šāds plaukts ideāli iederēsies.

Светлая квартира историческом центре Петербурга

Lai arī plaukti pa visu sienu visbiežāk asociējas ar kaut ko masīvu un uzkrītošu, ir arī tādi izpildījumi, kas labpatīkami tieši ar askētiskumu un neuzkrītošo dizainu, kā tas ir šajā interjerā.

Cobble Hill Condo
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!