Foto: instagram.com/studioaledolci ; instagram.com/glemel_studio; instagram.com/mysaunas.co.uk
No koka būvēto pirtiņu reti kurš var izkonkurēt – tā ir īsta miera osta, kur relaksēties pēc ikdienas darbiem. "Tava Māja" šoreiz ir sarūpējusi iedvesmas devu tieši par pirtiņām, kas, iespējams, mudinās sarosīties, lai namiņu uzbūvētu arī savās mājās.

Ja agrāk pirtis bija vieta, kur tika pieņemtas dzemdības, tad mūsdienās tā vairāk ir vieta, kur relaksēties, baudot mieru un patīkamu ķermeņa masāžu ar dažādām pirtsslotām.

Pirtiņas būvniecībā neatņemams apdares materiāls ir koks. No tā tiek būvēts ne tikai pats ēkas karkass, bet arī tas tiek izmantots kā apdares materiāls ēkas iekšpusē. Tāpat no koka tiek izgatavotas lielas baļļas, kur gremdēties pēc izkarsēšanās uz lāvas, kā arī kausiņi, lai varētu uzmest garu uz nokarsētajiem akmeņiem.

Lūk, iedvesmojoši pirtiņu dizaini no visas pasaules, kas pārsteigs ar savu oriģinalitāti, mūsdienīgumu un pat neparastām vietām, kur tās novietotas!

View this post on Instagram

A post shared by daniel's goldtimer (@airstream4u) on Mar 24, 2019 at 7:50am PDT


Kāpēc gan pirtiņa nevar būt uztaisīta mašīnas iekšpusē? Iespējams, neparastākā pirtiņa, kas līdz šim manīta. To var novietot ne tikai uz zemes, bet kaut vai uz mājas jumta!

View this post on Instagram

A post shared by MySaunas (@mysaunas.co.uk) on Jun 21, 2019 at 3:07am PDT

Šeit jāmet kautrība pie malas – pirtiņai ir liels logs, kur visu varēs redzēt kā uz delnas.

Šī pirtiņa viennozīmīgi nav paredzēta 10 personām. Tā ir maza un praktiska tiem, kuriem pagalmā vai dārzā nav liela platība, lai varētu atļauties iespaidīgu pirti. Šī namiņa lielākā "odziņa" ir tā gaumīgais jumts.

Lūk, vēl viens risinājums mini pirtiņai! Arī malka ir rokas stiepiena attālumā! Neaizmirsti arī malkas glabātuvei uztaisīt virsū jumtiņu, lai malku neapskādētu laikapstākļi!

Šajā gadījumā pirtiņa ir apvienota ar atpūtas telpu. Blakus telpā ir galds, kur atvilkt elpu pēc karsēšanās, iemalkot zāļu tēju vai arī gaidīt savu kārtu, lai karsētos uz lāvas.

View this post on Instagram

A post shared by architecture & interior design (@glemel_studio) on May 13, 2019 at 4:22am PDT

Pirtiņa kā konteiners. Viena ēkas siena ir stiklota, kas paver iespēju lūkoties uz ūdenstilpi un burvīgo apkārtnes ainavu. Pirtiņa ir tumšā krāsā, kas rada iespaidu, ka tā pilnībā saplūst ar dabu.

View this post on Instagram

A post shared by Studio Aledolci (@studioaledolci) on May 27, 2019 at 6:24am PDT


Pirtiņas var būt dažādu formu, tajā skaitā arī četrkantainas. Šajā gadījumā pirtiņas stūri ir noapaļoti, kas piešķir ēkai neparastu izskatu.

View this post on Instagram

A post shared by My Sauna World (@mysaunaworld) on Mar 2, 2019 at 5:53pm PST


Elegances paraugstunda! Gaišie koka dēļi ir lielisks kontrasts ar melnajiem, kas pirtiņai piešķir īstu eleganci un šarmu!

View this post on Instagram

A post shared by Harvia (@harviaglobal) on Feb 26, 2019 at 5:45am PST


Šādas apaļas pirtiņas ir redzētas arī daudzviet Latvijā. Dažas no tām ir apkrīkotas ar riteņiem, lai tās var ērti pārvietot uz citu vietu.

View this post on Instagram

A post shared by Thetripsisters (@thetripsisters) on Feb 14, 2019 at 10:37pm PST


Visnotaļ neparasts pirtiņas dizains, kurai pat nav logu! Toties visiem pirtī iet gribētājiem būs ērti, jo ir tikai viens soliņš, kas paredzēts sēdvietām. Nebūs jākāpj uz vēl viena pakāpiena, lai atrastos tuvāk garaiņiem.

View this post on Instagram

A post shared by EVOZOME (@evozome) on Jan 3, 2019 at 3:00pm PST


Vērtīgus padomus tieši par pirtiņas būvniecību varēsi izlasīt šajā rakstā, bet šeit vari aplūkot video, kā divu nedēļu laikā uzmeistarot melno pirti. Savukārt vēl noderīgus padomus par pirts būvniecību, vietas izraudzīšanos un ēkas celtniecības likumiem, lasi šeit, bet te vari izlasīt, kāpēc lemt par labu saunai vai slapjajai pirtij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!