Foto: Shutterstock
Jauki tiem, kas jau iepriekš, plānojot iekārtojumu, padomājuši par vietu zem trepēm. Nereti tā arī paliek neizmantota, labākajā gadījumā noliekot tur kādus puķu podus. Taču bez tā šeit var ierīkot omulīgu rotaļu stūrīti bērniem, lasītavu un pat darba zonu. Ne to vien atradīsi ''Houzz'' izvēlētajās idejās.

Lai arī šis risinājums vairāk īstenojams jau iepriekš plānojot interjeru, ideja nudien ir realizēšanas vērta. Ko līdzīgu un varbūt vieglāk īstenojumu var ieplānot arī jau zem esošajām trepēm. Paaugstinājums, uz kura ērti sēdēt, pietiekams apgaismojums, un ar to būs gana, lai bērniem būtu radošais stūrītis rotaļām.

Dulwich Hill Residence

Bērni ir sajūsmā par maziem kabūzīšiem, un tādu var izveidot zem kāpnēm ar durtiņām, lai mazajiem ķipariem būtu sava valstība, kur netraucēti dzīvoties. Turklāt šajā variantā nebūs jāsatraucas par bērnu radīto bardaku, kas būtu redzams iepriekšējā piemērā.

Danalda Residence

Ļoti praktiska ideja, kā likt lietā šo zonu, ir darba vajadzībām. Ja nevajag lielu rakstāmgaldu un pietiek ar pavisam nelielu darba galdu, vieta būs kā radīta tam. Atradīsies arī rūme kādam plauktam, bet ļoti svarīgi šajā gadījumā nodrošināties ar apgaismojumu, jo, visticamāk, to vajadzēs arī dienas laikā.

Palma Plaza

Lūk, vēl viens piemērs, kur ļoti neitrāli, bet gaumīgi iekļauta darba zona zem trepēm.

Cottage Place

Bibliotēkas cienīgus krājumus nudien nevajadzētu glabāt bēniņos vai plauktos aiz durtiņām. Vietu zem trepēm var izmantot par labu arī šim nolūkam, skaisti izkārtojot tās lielos plauktos.

Upstate New York

Ja ne plauktus, tad omulīgu lasīšanas stūrīti gan var izveidot ikviens, arī tie, kam jau trepes izbūvētas. Kāds plauktiņš, mīksts un ērts krēsls vai dīvāns, apgaismojums, un lasītava gatava!

Enterprise

Šī gan ir krietni šikāka lasītava, taču, iespējams, kāds iekārdināts izveidot tieši ko līdzīgu šai oāzei grāmatmīļiem.

Canyon Oak

Praktiskiem nolūkiem vietu zem trepēm var izmantot skapja vai dziļāku plauktu izveidei, kur noglabāt nesezonas apģērbu, nevajadzīgo mantu krājumus un citas mantas, kas mēdz būt dziļākos plauktos katrā mājā.

Manhattan Micro-Loft

Pašās trepēs zem pakāpieniem var iemontēt atvilktnes, kur glabāt apavus – radoši un praktiski!

Camperdown House

Piekritīsiet, ka atrast mājās vietu, kur glabāt velosipēdus, nav viegli, it īpaši tad, ja nav garāža vai tam paredzēta noliktava. Šim nolūkam var derēt arī vieta zem trepēm.

100k Stair Wall

Savukārt, ja kāds ģimenē aizraujas vai apgūst mūziku, zem trepēm var izvietot klavieres, bungas vai kādam citam mūzikas instrumentam paredzētu stūrīti.

Colourful Islington Family Home
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!