Foto: Shutterstock
Jauns gads – jaunas vēsmas! Rādās, ka šis gads iezīmēsies visai spilgts un piesātināts, jo 2018. gada pasludinātā krāsa ir tieši tāda.

Katru gadu pasaulē pazīstamais krāsu uzņēmums un autoritāte ''Pantone'' ar dizaineriem izsludina aktuālo krāsu, kas tad arī ietekmēs to, kādas kolekcijas parādīsies ar interjeru saistītās tirdzniecības vietās. Ja pagājušajā gadā tā bija salātzaļā, tad šogad kaut kas pilnīgi pretējs – provokatīvs ultra-violets.

Kā raksta ''Pantone'', ultravioletais tonis raisa asociācijas ar mistēriju, kosmosu, debesīm, bet simbolizē uzdrīkstēšanos, eksperimentēšanu un iziešanu ārpus ierastajiem rāmjiem. Tieši to krāsas izvirzītāji vēlas panākt – lai cilvēki vairāk uzdrīkstas šajā dinamiskajā laikmetā. Drosmīgajam tonim ir saistība ar bagātību, meistarību un lielu enerģiju, tāpēc ne kurš katrs var atļauties krāsu iekļaut dzīves telpā – kādam tā var šķist pārlieku uzmācīga, taču pareizā salikumā un noteiktās devās tonis izskatīsies pat omulīgi.

Krāsa interjerā

Violetā krāsa lieliski sader ar balto klasiku – šajā interjerā spilgtais dīvāns harmoniski iekļaujas ar dzeltenām, melnbaltām mēbelēm un koka detaļām.

Doma par ultravioletu dīvānu šķiet pārāk pārdroša? Šis piemērs bažas attaisnos – salikumā ar gaišu fonu, neuzkrītošiem akcentiem, tas nemaz vairs nešķiet tik drosmīgs lēmums.

Arī guļamistabai gada tonis ir kā radīts – tas rada ļoti mierīgu, mājīgu un pat romantisku noskaņu.

Violetā apvienošana ar balto veido ļoti mājīgu un harmonisku salikumu, kas piestāv katrai telpai – lielākai, mazākai, tam pat nav nozīmes.

Nav jāpārspīlē ar violetā iezmantošanu interjerā – labi izskatīsies arī nelielas detaļas, piemēram spilveni, kāda neliela mīkstā mēbele, piemēram, mīkstais beņķis, un jau būs svaigs skats uz ierasto interjeru.

Vai lillā var būt par daudz? Lūk, piemērs, kur gan sienas, gan gultas veļa un pat daži aksesuāri izvēlēti lillā, un tas nemaz neizskatās par daudz, tieši pretēji – ļoti saskaņoti.

Tā kā šai krāsai piemīt spēja izcelties, to var izmantot arī tikai aksesuāros, piemēram, gleznās vai zīmējumos, un interjers iegūs jaunu dimensiju.

A post shared by Galante Design (@galantedesign) on Jul 28, 2017 at 2:21am PDT

Aktuālā gada krāsa ļoti harmoniski sasaucās ar sūnu zaļo. Šādā salikumā tās nomierina viena otru, un kopskats izveidojas visai simpātisks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!