Divas galvenās problēmas sievietei ir - nav, ko ģērbt, nav, kur salikt drēbes. Pēdējo mēģināsim atrisināt kopīgiem spēkiem.

Pat viskārtīgākā sieviete kādu dienu atklāj, ka vairs nespēj orientēties savā drēbju skapī. Nav skaidrs, vai lietas spēlē paslēpes, vai kāds samazinājis skapi. Mēģināsim izlikt un sakārtot skapja saturu tā, lai plaukti būtu ne tikai vizuāli patīkami un pārskatāmi, bet arī ērti lietošanā. Atsevišķa, plaša garderobes telpa lielākajai daļai ir tāls un varbūt pat nepiepildāms sapnis, tomēr arī sērijveida dzīvokļos var veiksmīgi ierīkot un izvietot savu garderobi.

Kur un kā?

Ja dzīvokļa sienās ir nišas, tās var aizpildīt ar plauktiem un aizsegt ar bīdāmām vai salokāmām durvīm, veidojot nelielu iebūvējamo skapi. Ja nišas nav pieejamas, tad mazu (nu, tiešām ne-e-e-e-elielu) telpas (guļamistabas vai pat dzīvojamās istabas) daļu var atdalīt un izveidot īstu garderobi.

Ērts risinājums nelielai guļamistabai - stūra skapis. Mēbeļu veikalos var meklēt jau gatavas moduļu sistēmas vai arī pasūtīt individuālu konstrukciju, kas līdz milimetra precizitātei pielāgota telpai. Praktiskāk izvēlēties bīdāmās durvis, tā iespējams ieekonomēt vismaz vienu izmantojamās platības kvadrātmetru, bet var arī vispār no tām atteikties vai izvēlēties daļēji aizveramu skapi. Dizaineri par veiksmīgu estētisko risinājumu uzskata tādu glabāšanas sistēmu, kurā vaļējo un slēgto plauktu attiecība ir 50:50. Protams, vienmēr ir iespējams spert soli tālāk, izvēloties pilnīgi vaļēju skapi. Tā aizņems tikpat lielu platību kā vienkāršs drēbju statīvs, bet ietilpībā pārspēs standarta divdurvju drēbju skapi. Atmetot visu lieko, paturot galveno - stangu, plauktus un atvilktnes, tiek iegūts lielisks risinājums mazai telpai. Bet! Šis variants derēs tikai kārtīgiem un akurātiem cilvēkiem.

Plānojot glabāšanas sistēmu, jāveic apģērbu revīzija. Ja garderobes pamatu veido kleitas, kostīmi, uzvalki un krekli, vairāk vietas jāparedz karināmu drēbju izvietošanai. Ja dominē džinsi, džemperi un T-krekli, lielāko daļu skapja jāatvēl plauktiem, groziem un atvilktnēm.

Vēl viens risinājums - kupejas jeb iebūvējamie skapji. Lai masīvā mēbele neizskatītos garlaicīga, var izmantot vienkāršu triku - vizuāli sadalīt skapi vienādās sekcijās (kvadrāta vai taisnstūrveida) un nokrāsot durvis dažādos toņos vai apdrukāt ar sev tīkamu dizainu, pielāgojoties jau esošajam interjeram vai radīt telpā pavisam citu noskaņu. Izmantojot fototapetes, garderobes skapi var pārvērst par "grāmatu plauktu" - klasisks, dizaineru iecienīts vizuālais māns.

Ja skapja durvis aplīmē ar tādām pašām tapetēm, kādas ir uz istabas sienām, masīvā mēbele vizuāli saplūdīs ar telpu.

Joprojām daudzi izvēlas tradicionālos divdurvju vai trīsdurvju skapjus, jā, jā, tos pašus - ar čīkstošajām eņģēm, ko vēl no bērnības atceramies stāvam priekšnamā vai vecāku guļamistabā. Noņemot skapim durvis, nomainot furnitūru, aplīmējot ar krāsainu līmplēvi vai pārkrāsojot pašu skapi, mēbelei var piešķirt pavisam jaunu izskatu.

Iekšējā pasaule

Kārtojot apģērbu skapī, biežāk izmantojamās drēbes novieto acu augstumā, savukārt retāk lietoto apģērbu izkārto augstākos un tālākos plauktos. Lai orientēšanās skapī būtu ērtāka, drēbes var kārtot pa toņiem. Lai arī acīm un sirdij prieks!

Neatsverami palīgi kārtības uzturēšanā ir caurspīdīgas kurpju kastes, dažādas kārbas, grozi un maisiņi. Jostas, siksnas un nelielas rokassomiņas var glabāt uz āķiem, kas piestiprināti pie skapja iekšdurvīm. Pledus, segas, spilvenus un nesezonas apģērbus un aksesuārus ievietojiet vakuuma maisos - lielisks veids, kā ekonomēt vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!