Foto: Shutterstock
Nereti pat lielākās dzīvojamās istabās izvēlamies tieši stūra dīvānu, jo tādā veidā var kompakti izmantot telpas stūri, turklāt arī piedāvājums šāda tipa mēbelēm ir visai plašs. Ja esi dīvāna meklējumos, palūko šīs idejas, varbūt iepatiksies kāda dizains vai ierosinājums tā izvietošanai, ko piedāvā ''Houzz''.

Lemjot par labu stūra dīvānam, to noteikti var izvēlēties lielāku, nekā tad, ja to būtu paredzēts likt tikai pie vienas sienas. Tā kā istabas stūris tiek aizpildīts, var atļauties arī lielāku dīvānu, kas vairāk stiepjas uz vienu vai otru istabas pusi.

Clerkenwell Flat

Nereti stūra tipa dīvāni ir kā radīti arī izvietošanai istabas vidū – jo īpaši, ja telpa ir plaša. Vismaz šis piemērs lieliski ataino to, ka pat bez stūra izmantošanas dīvāns kalpo godam un arī izskatās visai piemērots tieši šādam novietojumam.

Cheshire Barn Renovation & Extension

Ja telpa nav liela, izvēlies dīvānu, kuram stūra daļa nav tik izteikta un arī to varētu ērti izmantot sēdēšanai.

Buckinghamshire Residence by LLI Design.

Iegādājoties nelielu stūra dīvānu, jāņem vērā fakts, ka stūra daļa tam nebūs diez ko ērta sēdēšanai, tāpēc raugies, lai pārējās daļas būtu ērtas un galos būtu iespējams apsēsties no abām pusēm.

Photography for Bernice Angelique Design - show home in Northwood, London

Lai arī visbiežāk stūra dīvāna garāko malu liek pie sienas, šajā interjerā dīvāns novietots it kā nepareizi, tomēr tieši šāda izvēle telpai piestāv vislabāk.

Barnes

Ļoti ērti ir stūra tipa dīvāni, kuriem viens gals ir pagarināts tā, ka to var izmantot arī gulēšanai. Brīvais gals arī ļauj apsēsties dīvāna no tās puses, un šāda iespēja noteikti tiks novērtēta, kad mājās sanāks vairāk viesu.

Scandinavian Living Room

Atbilstošs stūra dīvāns piemeklējams pat vismazākajai telpai, turklāt šāda tipa risinājums noteikti radīs iespēju sasēsties vairākiem cilvēkiem, nekā neliels, pie vienas sienas noliekams dīvāns.

Earls Court Apartment

Ir vērts apdomāt stūra dīvāna potenciālu arī telpās, kur it kā pēc tāda nav vajadzības. Piemēram, šajā lasīšanas telpā dīvāns, kas aizņem divas sienas, lieliski iederas interjerā un noteikti arī godam kalpo grāmatu lasīšanas laikā.

House in Chevening road

Stūra dīvāns, ko pēc nepieciešamības arī ir iespējams izvilkt, būs pavisam veiksmīgs pirkums.

North Van Renvovation

Stūra dīvānu savienojuma vietās, proti, tur, kur ir stūra daļa, nereti neviens nevēlas sēdēt, jo ir neērti – kājas īsti nesniedzas līdz grīdai un jāsēž pārāk dziļi. Šim nolūkam izvēlies labi daudz spilvenus, ko salikt vietās, lai sēdētāji var pielāgot sēdēšanas dziļumu muguras atspiešanai.

NW 13th Avenue Loft

Tāpat nevajag vairīties no stūra dīvāna, kas aizņem teju visu istabu. Nekas, ka rūmes paiet tam galā būs pavisam maz. Labāk ik dienu baudīt ērtu mēbeli, nevis priecāties, ka ir brīva vieta.

Hampstead Artist

Ļoti pateicīgs risinājums ir transformējams dīvāns, ko var salikt tādā veidā, kā konkrētajā situācijā visvairāk vajag.

Kids playroom

Tā kā stūra dīvāns aizņem divas sienas, tad atlikušajās istabas pusēs var pielikt apkārt galdiņam kādus beņķus, mīkstos krēslus vai pufus, lai sanākušie var sasēsties gluži kā aplī un redzēt viens otru.

Living Room & Art Wall
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!