Foto: Shutterstock
Balta krāsa interjerā ir klasika, gluži kā tērpu modē mazā, melnā vakarkleita, ar kuru nekad nekļūdīsies savā izvēlē. Šoreiz nevis par baltu sienas krāsojumu, bet gaišām mēbelēm, kas nekad neapniks savas atturības dēļ.

Bērnistabā bieži vien izvēlas bērnišķīgu toņu iekārtojumu, taču kāpēc gan to darīt, ja bērni tik ātri izaug un pēc laika atkal gribēsies interjerā ko mainīt, jo pasteļrozā galds vai zilā gulta jau šķitīs mazākiem bērniem piemērota. Šis interjers ar baltajām mēbelēm rada ļoti svaigu un tīru nokaņu telpā, turklāt mēbeles derēs dažāda vecuma bērniem.

Vēl viens piemērs ar baltām mēbelēm, bet dzīvespriecīgākai noskaņai – krāsainām sienām.

Balto mēbeļu priekšrocības jo īpaši jāņem vērā, ja telpa ir maza vai šaura. Tās optiski palielinās telpu.

Mēbeļu ražotāji skandina, ka baltās krāsas izpildījumi noteikti atstās elegantu iespaidu par telpas iekārtojumu. To vērts ņemt vērā, iekārtojot virtuvi, kur galvenā rota ir ēdiens, tāpēc mēbelēm ieteicams būt ne pārāk uzkrītošām.

Ne visam ir jābūt sniegbaltam. Interjeru patīkami atsvaidzinās kāda piesātinātākas krāsas mēbele, bet kopskats tāpat saglabāsies elegants.

Dažādībai viena mēbele var būt pavisam citādāka, piemēram, koka, bet pārējās baltas, gluži vai saplūstot ar sienām, tādējādi gan paplašinot telpu, gan padarot mājīgāku vidi.

Liela priekšrocība baltām mēbelēm noteikti ir arī tāda, ka vienmēr esošās varēs papildināt ar ko jaunu baltā krāsā, un viss joprojām izskatīsies saskaņoti.

Baltas mēbeles nekad neiziet no modes, turklāt noskaņu var viegli mainīt ar aksesuāriem. Jebkura spilgtā krāsa uz baltā fona pārvērtīs vidi līdz nepazīšanai.

Par baltas krāsas fasādēm vērts padomāt tumšās istabās. Neapgaismotos stūros plaukti var palikt nepamanīti, taču balts materiāls padarīs gan telpu gaišāku, gan būs arī pamanāmāks.

Mēbeles, kas atrodas telpas vidū, vislabāk izvēlēties tādas, kas nesadala telpu un nepadara to vēl mazāku. Piemēram, plaukts, kas sadala telpu pa zonām, vislabāk izskatās tieši balti krāsots.

Ja nav ideju, kā mājokli kopumā vienot kopējā stilā, atceries, ka baltas mēbeles derēs katrai telpai, un tieši šis var būt veids, kā atrast kādu kopsaucēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!