Foto: Shutterstock
Gaismekļiem interjerā ir lielāka loma, nekā dažreiz varētu domāt. Bez tā, ka apgaismojums rada noskaņu telpā ar gaismas intensitāti, atsevišķos gadījumos lampa ir kā spilgts papildinājums interjerā. Lūk, daži iedvesmojoši piemēri, ko nošpikot vai aizlienēt, ja pašam iekāriens ko līdzīgu izveidot!

Piemēram, melomāniem vai tiem, kam dzīve visai cieši saistīta ar mūziku, varētu visai labpatikt šī ideja ar lampām, kas veidotas no vairākām trompetēm. Aktuāls vien paliek jautājums, kur lai sababū šādus izejmateriālus, jo izjaukt trompetes būtu visai izšķērdīgi šādam nolūkam.

A photo posted by Flora (@florabqt) on Sep 9, 2016 at 6:32am PDT

Eleganti izveidota lampa, kas piestāvēs gan romantiski iekārtotā interjerā, gan pavisam kontrastainā vidē.

Gadījumā, ja ideja par striķīšos iekarinātām spuldzītēm vairs nešķiet nekas oriģināls, papildini gaismekli ar diegu lampiņām, un gan noformējums, gan gaismas izkliedējums atšķirsies.

Līdzīgā veidā var šo posmu līdz spuldzītei izdekorēt ar koka klucīšiem, bumbiņām un citiem dekoratīviem elementiem.

Lai arī gaismu šāda lampa daudz nedod, ideja ir fantastiska! Nu kurš gan būtu iedomājies, ka alumīnija spainis pie griestiem varētu izskatīties tik lieliski.

A photo posted by Vera Green (@face2faith) on Jan 29, 2016 at 9:05am PST

Savukārt šeit visai vienkāršā veidā darinātājs izgājis no situācijas, kad ilgi nav gribējies čubināties ar darināšanu. Uz apnikušās lustras uzkarināts mežģīņu audums kalpo kā smalks abažūrs.

A photo posted by @mfadzlijaffar on Jul 20, 2016 at 3:58am PDT

Gaužām vienkāršs veids, kā izveidot oriģinālu gaismekli istabā. Liec kaudzītē vienu virs otras grāmatas, virspusē abažūru pēc izvēles, un statīvs gatavs! Šādā dizaina izpildījumā var gaumīgi noslēpt nepievilcīgos lampas vadus.

A photo posted by Sonali Gupta (@sonalig11) on Apr 29, 2016 at 9:56pm PDT

Sapņotājiem kā radīta šāda dizaina lampa, kas izskatās kā liels gubu mākonis. Atliek vien izmantot vates pikučus, ko aplīmēt apkārt abažūram, un šāda lampa var rotāt arī tavu interjeru.

A photo posted by Ryan Hall (@remarkableryan) on Jul 3, 2014 at 8:47am PDT

Visai gaumīgi var atjaunot jau esošās lampas. Piemēram, metālisko kupolu notinot ar ādas lentītēm, dekoratīviem striķiem vai ko citu, kas piestāvētu interjeram, un gaismeklis būs kā jauns.

A photo posted by anniemckelvey (@anniemckelvey) on Sep 14, 2016 at 6:53pm PDT

Lielās papīra lampas vairs nav nekas jauns un tās iecienītas daudzos interjeros, taču ko tik stilīgu var izveidot arī pats, ņemot talkā, piemēram, mežģīņu papīrīšus, ko parasti izmanto kūciņu pasniegšanai.

Pat pamatīga cepure var kalpot par pamatu jaunam lampas abažūram!

A photo posted by @miaginger on Sep 4, 2016 at 8:19am PDT

Vienkārši, bet oriģināli. Iesien stieplītē neskaitāmus striķīšus, un iegūsi greznu lampas noformējumu.

A photo posted by Ashleigh D (@loopsgarms) on Aug 4, 2016 at 8:15am PDT

Dekoratīvu lampu var papildināt ar smalkām auduma rozītēm, un nevienam pat neradīsies aizdomas, ka zem ziediem slēpjas visai vienkāršs abažūrs.

A photo posted by Karolina (@aletuladnie) on Jun 30, 2016 at 11:34am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!