Foto: Shutterstock
Kad mājoklī ir vēlme pēc jaunām vēsmām, tas nenozīmē, ka uzreiz jāmaina tapetes, sienas krāsojums vai mēbeles. Pietiek nereti tikai uzfrišināt jau esošās lietas, kas neprasīs iespaidīgus finansiālus ieguldījumus.

Lai nebūtu jālauza galva – ar ko sākt, piedāvājam portāla "The Spruce" ieteikumus, kā nelielu naudas ieguldījumu atsvaidzinātu telpas interjeru.

Pārveido interjera dekoru. Atsvaidzini savus jau esošos interjera dekorus. Iespējams, ka dekors jānovieto kādā citā vietā, jānomaina tam krāsa vai nedaudz jāpārveido.

Nomaini dažas detaļas telpās. Dažu detaļu nomainīša piešķirs mājoklim pavisam savādāku izskatu. Kāpēc gan veco ūdens jaucējkrānu neaizstāt pret elegantāku? Detaļas var būt visdažādākās – sākot ar kumodes rokturu nomaiņu līdz pat durvju kliņķiem. Izvēlies savam maciņam izdevīgāko risinājumu!

Izcel vienu sienu. Mājoklī izvēlies vienu sienu, kuru vēlies nedaudz uzfrišināt. Tas uzreiz nenozīmē, ka jāķeras klāt pie krāsu bundžas, bet sienu vari atsvaidzināt arī ar lētākiem paņēmieniem, piemēram, rāmīšiem vai līmlenti, kas savilkta krustu un šķērsu. Šajā rakstā atradīsi sešus radošus risinājumus, kur mājoklī vēl izmantot līmlenti.

Nomaini aizkarus un uzfrišini logus. Efektīvu un pamanāmu rezultātu iegūsi, ja telpā nomainīsi līdzšinējos aizkarus vai žalūzijas. Aizkariem ir plaša izvēle, tāpēc nebaidies eksperimentēt ne tikai ar to biezumu un krāsu, bet arī faktūrām. Ja nevēlies mainīt aizkarus, tad vari nomainīt to stangas vai turētājus.

Nomaini spilvenus. Maciņam draudzīgs risinājums būs arī jaunu spilvenu vai spilvendrānu iegāde, kas interjeram piešķirs mājīguma sajūtu. Tieši ar mazajām detaļām nereti sanāk izveidot efektīvākās pārvērtības telpā. Spilvenus vari mainīt pēc sava noskaņojuma un gadalaikiem. Kādus dekoratīvos spilvenus izvēlēties un kā tos gaumīgi izlikt, lasi šeit.

Iegādājies jaunu paklāju. Arī paklāji telpās allaž ienes mājīguma un omulības sajūtu. Svarīga ir ne tikai paklāja krāsas un tekstūras izvēle, bet arī tas, kurā vietā paklājs ir novietots. Variēt var ne tikai ar paklāja krāsām, bet arī ar izvietojumu, piemēram, to var likt horizontāli vai vertikāli un pat ieslīpi. Kā paša spēkiem noteikt paklāja kvalitāti, lasi šeit. Savukārt šajā rakstā atradīsi vērtīgus ieteikumus un knifiņus, lai efektīvi atbrīvotu paklāju no putekļiem un traipiem.

Nomaini gultas pārklāju. Gulta guļamistabā parasti ir galvenā lieta, tāpēc, ja vēlies ienest telpā jaunas vēsmas – sāc ar to! Piekritīsiet, ka nav nekas patīkamāks par iegrimšanu jaunos un mīkstos pārklājos un palagos. Nomaini gultas pārklāju pret jaunu, kas izceltos ne tikai ar savu tekstūru, bet arī krāsu. Uzreiz telpā tiks ienesta jauna un svaiga sajūta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!