Foto: Shutterstock
Ko darīt, ja dzīvoklis ir mazs, nu tik mazs, ka izvēlētais dīvāns aizņem pusi telpas? Stop! Mēbeļu izvēlē jārīkojas ļoti prātīgi! Lūk, desmit idejas mēbelēm, kas būs piemērotas maza dzīvokļa iekārtošanai.

Apaļš galds uz vienas kājas


Apaļa virsma var šķist neefektīva, bet tai nav asu stūru, aiz kuriem cilvēki bieži aizķeras mazās virtuvēs. Tas, ka galdam ir viena kāja, pie galda ļauj sasēsties vairāk cilvēkiem.

Nelieli, praktiski plaukti


Pāris plaukti ir lielisks aizstājējs lieliem skapjiem. Tos var izvietot dažādos dzīvokļa stūros, apgriezt un izmantot, lai pārdalītu telpu. Ja plauktus novieto vienu pie otra, uz tiem pat var sēdēt. Un tie izskatās viegli un gaisīgi.

Saliekamie krēsli


Saliekamās taburetes vai krēsli, ko var uzlikt vienu uz otra, ir īsts glābiņš šaurām telpām. Kad krēsli nav nepieciešami, tos var nolikt kādā stūrī, saliekot vienu uz otra, bet nepieciešamības gadījumā atkal izņemt, lai sasēdinātu ciemiņus. Zemu tabureti var izmantot kā mini galdiņu dzīvojamajā istabā.

Liels spogulis


Ja dzīvoklī jābūt vienam un dārgam priekšmetam, tad tas ir spogulis. Šis noteikti ir ļoti vērtīgs ieguldījums telpas vizuālai paplašināšanai un papildu gaismai.

Neliels krēsls


Krēslam nav jābūt tik lielam, lai aizņemtu pusi istabas. Tas var būt neliels pufs, uz kura ērti sēdēt, uzlikt kājas un kas neaizņem daudz vietas.

Sēžamdīvāns diviem


"Dīvāns diviem" – ērta mēbele nelielā dzīvojamā istabā. Un, kad pienāks laiks pārcelties uz plašāku mitekli, tad šo dīvānu noteikti var ņemt līdzi, jo iederēsies arī priekšnamā vai kabinetā.

Neliels galds


Studijas tipa dzīvoklī vai dzīvoklī, kur ir viena liela istaba, labi iederēsies neliels taisnstūra galds. Pateicoties galda formai ar stūriem, tas var pildīt dažādas funkcijas un kalpot kā darba galds, gultas skapītis u.t.t.

Viens sols vairāku krēslu vietā


Soli ir ērti, tiem nav atzveltnes, tos var viegli paslēpt zem galda un nepieciešamības gadījumā atkal izvilkt ārā. Solu var izmantot kā galdiņu vai zemu plauktu.

Caurspīdīgi krēsli


Ja mēs kaut ko neredzam, tas nenozīmē, ka tā nav! Caurspīdīgas plastmasas mēbeles labi izskatās mūsdienīgā interjerā un ir praktiskas. Izmēģiniet!

Pufs

Pufs ir stilīgs, ērts un praktisks. Uz tā var likt mantas, kājas un kaķus un apsēdināt ciemiņus. Pat aizķerties aiz tā ir patīkami!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!