Foto: Shutterstock
Tādas klasiskas vērtības, kā koka durvis, lai arī savu laiku nokalpojušas, var tikt izmantotas arī mūsdienīgā interjerā. Ja arī tavu prātu nepamet doma, ka durvju saglabāto vērtību vajadzētu kā greznāk atrādīt, aizņemies kādu no šīm oriģinālajām idejām.

Viens no veidiem, kā vecās koka durvis izmantot citādi, nenovietojot klasiskajā durvju ailē, ir izmantot tās dekoratīvam gultas galam. Vēl jo labāk tās izskatīsies, ja tiks radīts veclaicīgāks efekts, vietām noslīpējot veco krāsu, atsedzot koka dabīgo tekstūru. Šis piemērs ir īpaši veiksmīgs ar to, ka durvis ļoti piestāv kopējam interjeram – gan ar krāsu, gan stilu, kas novērojams arī citviet istabā.

Jo vecākas, jo labākas, tāpēc nebaidies izmantot pat visnepievilcīgākās durvis, jo šis piemērs pierāda, ka pat tādas var izskatīties ļoti labi.

Pat šķietami bezgaumīgas koka durvis var padarīt stilīgas, nokrāsojot tās ar speciālo tāfeles krāsu un izmantojot kā pamatu uzmundrinošu citātu, labu vēlējumu vai vienkārši ikdienišķu atgādinājumu pierakstīšanai.

Vecās koka durvis noteikti var kalpot arī stilīga galda izveidē. Viss, kas nepieciešams, ir stabils galda pamats, kam pa virsu uzlikt noslīpētās un pēc savas gaumes apstrādātās durvis. Vislabāk šādam nolūkam izmantot durvis, kas nav pārāk reljefainas, lai uz tā varētu nolikt traukus.

Radošs durvju izmantojums, pārveidojot tās gaumīgā galdiņā, izdevies arī šajā gadījumā, kad tās sadalītas vairākās daļās un sastiprinātas kopā, iegūstot mazāku un kompaktāku mēbeli. Interesanti, ka šajā risinājumā saglabāts arī durvju rokturis un eņģes, kas vēl atgādina materiāla sākotnējo funkciju.

Ne mazāk oriģināls ir šis risinājums, kurā durvis izmantotas kā sienas dekors. Nevar noliegt, ka šī interjera pērle rada ļoti radošu un māksliniecisku atmosfēru telpā.

Vecās durvis var izmantot ne tikai kā sienas dekoru, bet arī praktiski pielietojamu sastāvdaļu interjerā, ja tās papildinātas ar spoguli.

Mākslinieciskā noformējumā vecās durvis var izmantot ledusskapja iebūvēšanā. Ar šādu noformējumu būs grūti uzminēt, kas atrodas aiz durvīm.

Tiem, kam jāatrod kāda ideja, kā pielietot vairākas durvis, var noderēt šis ierosinājums, veidot no tām žogu.

Savu laiku nokalpojušās durvis var izmantot arī bīdāmas sienas izveidošanai, piemēram, vannasistabā, koridorī, skapja priekšā vai vienkārši, atdalot divas telpas.

Ja mājoklī ir kāds brīvs stūrītis koridorī, tad ierīko tur elegantu zonu, kur vecās durvis kalpo lietussargu, virsdrēbju, cepuru, rokassomiņu un citu nieku uzglabāšanai. Taču šo ideju der izmantot arī kopā ar nelielu galdiņu, kur novietot mājas skaistumlietiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!