Foto: Shutterstock
Ja bez kāda interjera aksesuāra vēl varam iztikt mājokļa iekārtošanā, tad noteikti ne bez skapja. Tas vajadzīgs ne vien drēbju, bet arī dažādu citu mantu glabāšanai. Ko darīt, ja telpa ir tieši tik liela, ka vietas pietiek tikai vienam milzīgam skapim? Palūko ''Houzz'' idejas un varbūt ko noderīgu skapju izvietošanai atradīsi arī savam mājoklim.

Diemžēl skapju trūkums ir tas, ka lielākoties lielo izmēru dēļ tie aizņem daudz vietas un nomāc telpu, padarot to vēl mazāku. Nelielām telpām jāmeklē pēc iespējas piemērotāks risinājums, kas tik ļoti neizceltos telpā, piemēram, kā šajā gadījumā, kur skapis iebūvēts un paslēpts aiz durvīm, rosinot domāt, ka aiz tām ir kāda cita telpa.

Benjamin Residence

Ja telpās ir kāda šaura niša, kas tā arī līdz šim nav atradusi īsto pielietojumu, ļoti labi šai vietai derēs skapja ierīkošana. Kaut vai neliels, bet tomēr.

Garderobe

Tieši durvis visbiežāk ir tās, kas rada sajūtu, ka telpa ir nomākta ar mēbelēm, tamdēļ dažreiz labāk izvēlēties atvērtā tipa skapi, izmantojot stalažas. Šādos gadījumos gan būs īpaši jādomā par kārtību skapī, jo viss būs kā uz delnas redzams.

Closet Organization

Vēl durvju vietā var izmantot aizkarus – tie interjeru darīs mājīgāku.

Closet Makeover

Pavisam šaurās telpās izvairies no masīviem, tumšas krāsas skapjiem, kas jau tā nelielo telpu padarīs vēl niecīgāku. Ņem piemēru no šī interjera, kur sienas krāsojums saskaņots ar mēbeli, tādā veidā paplašinot telpu. Tāpat no šī attēla var pārņemt ideju par vienu spoguļa virsmu, kas arī palīdzēs radīt vizuāli plašāku telpu.

Clarendon Road

Arī telpās ar slīpiem griestiem var izmantot vietu skapja izvietošanai. Pielāgojot to telpai, radīsies visai daudz vietas dažādu mantu glabāšanai.

Vacation Rental W3

Šajā interjerā skapja vajadzībām izmantota vesela siena, bet smagnējo durvju vietā arī veiksmīgi likti lietā aizkari, kurus var atvērt un aizvērt pēc vajadzības.

The Purple Rose of Cairo

Gadījumos, kad mantu varbūt nav tik daudz un telpu negribas piekrāmēt pilnu mēbelēm, par piemēru var ņemt šo interjeru, kur visai labi iztikts bez skapja.

My Houzz: 2 Tools + 1 Resourceful Guy = Lots of Great 'New' Furniture

Nelielas nišas telpā noteikti nevajadzētu atstāt neizmantotas. Miniatūram skapim tās būs kā radītas.

Davy House

Ļoti gaumīgi īstenots skapis šajā guļamistabā, kur aiz durvīm visas sienas platumā slejas plaukti, taču koka dēlīšu priekškars ir tik dekoratīvs, ka lielā skapja klātesamība vairs nešķiet traucējoša. Turklāt skapī iedegtas gaismas sienu izgaismo jo īpaši mājīgi.

Tel Aviv: Rotem and DanaMy Houzz: Playful Style in a Renovated Tel Aviv Apartmen
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!