Foto: Shutterstock
Lai gan skapis nav pirmās nepieciešamības mēbele, ilgstoši turēt drēbes un kurpes koferos vai pārvākšanās kastēs nebūt nav ērti. Šoreiz no "Tava Māja" arhīva celsim laukā rakstus par drēbju skapjiem – kā izvēlēties savam mājoklim atbilstošāko, kā uzturēt tajā perfektu kārtību un kā nepieciešamības gadījumā izgatavot drēbju skapi saviem spēkiem.

Skapji var būt ļoti dažādi gan veidos, gan izmēros. Populāri ir iebūvējamie skapji, taču ir mājokļi, kuru interjerā teju vai nepieciešams ir liels un masīvs skapis. Neapšaubāmi, lielākais izaicinājums ir nelielu mājokļu īpašniekiem, kuri meklē risinājumus, kā mazo skapja rūmi izmantot gudri (ieteikumus, kā to paveikt, atradīsi te). Starp citu, izvēloties skapi, svarīgi vērst uzmanību ne ietilpībai, bet arī smaržai, kas var liecināt par kvalitāti.

Kad izvēlēts atbilstošākais skapis un drēbes tajā sakārtotas loģiskā kārtībā, šķiet, ka galvassāpes nekas vairs nesagādās, taču no nelūgtajiem viesiem neviens nav pasargāts. Skapjos var paviesoties nešpetnās drēbju kodes, kuras nešķiro, vai sabojāts tiem mīļākais džemperis vai sen nonēsātas bikses. Svarīgi piebilst, ka kokvilnu, mākslīgos un sintētiskos materiālus kožu kāpuri negrauž. Ko darīt, lai no tām izvairītos? Kodēm netīk dažādi aromāti, piemēram, piparu, tabakas, citrusu, zemeņu, kā arī lavandas smarža. Kaltētus lavandas ziedus var pildīt maisiņos. Vēl citus variantus, kā likvidēt drēbju kodes, uzzini šajā rakstā.

Meklējot "īsto" skapi, svarīgi saprast, kā drēbes visvairāk vēlēsies likt – vai tev nepieciešama plaša vieta pakaramajiem vai tomēr dosi priekšroku to locīšanai. Turpinājumā lasi par vēl citām aktuālām tēmām, kas saistītas ar skapju izvēli, mantu glabāšanu un uzturēšanu kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!