Foto: Shutterstock
Nevienā mājoklī neiztikt bez drēbju skapja, tomēr šai nepieciešamībai var izmantot radošas alternatīvas, piemēram, stalažas, līstes un dažādus statīvus, kur drēbes kalpos arī kā interjera sastāvdaļa.

Tiem, kas labprāt jau iepriekšējā vakarā sagatavo apģērbu nākamajai dienai, var noderēt šī ideja, kur pie sienas piestiprināti āķi, lai uz tiem varētu uzlikt pakaramos ar plānoto apģērbu.

Elegantā interjerā var piestāvēt arī šāds stalažveida skapis, kam itin neviens kaktiņš nav noslēpts, lai arī cik neierasti tas varētu šķist. Tomēr klasiskiem krekliem, uzvalkiem šāds risinājums kalpos ļoti labi, turklāt tas lieliski iekļaujas kopējā interjerā.

Romantiskas noskaņas interjerā iederēsies šāda stalaža, uz kuras var uzkarināt pietiekami daudz kleitu – arī šāds risinājums kalpos kā aksesuārs, turklāt apakšā uz plauktiņa var izkārtot apavus, kas izskatīsies gluži kā pelnrušķītes kristāla kurpītes.

Ja bērniem nav daudz drēbju, var izmantot arī šādu alternatīvu – iekarinātu koku, kurā skaisti izkārtotas drēbes. Oriģināli, pamanāmi un arī praktiski!

Arī šāda var būt viena no opcijām – vaļēji plaukti, iekarināts koks uz kura pakārt apģērbu, bet apaviem izmantot atsevišķus plauktiņus, kas pie sienas piestiprināti pamīšus. Nevarētu noliegt - arī šāda skapja alternatīva ir gana praktiska.

Nenoliedzami, ka skapī ar durvīm drēbes dažkārt šķiet nepamanāmas, tāpēc var noderēt šī ideja, kur itin visi plaukti ir vaļēji un arī pakarinātās drēbes ir ērti pārskatāmas.

Starp citu, arī koridorī var tikt izmantots šāds variants ar stalažu, kur pakarināt virsdrēbes. Protams, ja drēbes ir ļoti daudz, tas var nebūt piemēroti, bet mazos dzīvokļos un šauros koridoros, kur skapim nav vietas, ideja būs īsts atradums.

Pat šķietami necila stalaža var veiksmīgi iekļauties interjerā, taču tādā gadījumā videi jābūt pieskaņotai, piemēram, ar baltām sienām, metāliskiem groziņiem, spainīšiem, kur iestādītas puķes un citiem līdzīga stila papildinājumiem.

Vairums uzskata, ka stalažas, kas līdzīgas apģērbu veikalos redzētajām, ir domāts kā pagaidu variants, tomēr daudzos interjeros tās piestāv tik ļoti, ka nav nemaz nepieciešams skapis, turklāt šādi drēbju izvietošana aizņem mazāk vietas un viss ir labi pārredzams.

Vēl kāds piemērs koridora skapim – stalaža ar koka kastēm apaviem, kur tos visus ietilpināt, lai tie nemētājas pa zemi.

Ja nu skapis ir par mazu, lai tajā ietilpinātu visas sezonas drēbes, papildus var izmantot čemodānus, kur ietilpināt visas drēbes, kas nav konkrētajos mēnešos vajadzīgas. Šajā piemērā vecie čemodāni nokrāsoti sienas un skapja krāsā, tāpēc kopā radīts ļoti harmonisks salikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!