Foto: Shutterstock
Ne viens vien piedzīvojis situāciju, kad pat smalkākajos interjera veikalos neatrast kāroto. Nav jau garantijas, ka to vispār kaut kur varēs atrast, bet ļoti bieži vērts ielūkoties arī netradicionālās pērļu iegādes vietās, kur varbūt atrast ko citu zelta vērtē. Tā kā man pašai allaž interesējušas šādas vietas un kaut vai tikai apskatīties, ko tik interesantu tajās neatrast, piedāvāju apkopojumu ar vietām, kuras pārbaudītas un atzītas par labām esot.

''Riga Student Market''

Laikā, kad arvien biežāk iepērkamies interneta dzīlēs, parādījušās ne mazums vietnes un domubiedru grupas, kur lietotāji dalās ar mājlietām. Viena no šādām vietnēm ir ''Riga Student Market'', kur lielākoties gan pulcējas studējoši ļaudis, ar mērķi par draudzīgām cenām piedāvāt iegādāties dažādas mājlietas, kas varbūt pašiem vairs nav vajadzīgas. Tā nu šeit laiku pa laikam var atrast krēslus, mācību galdus, dīvānus, plauktus, ledusskapjus un pat traukus, kā arī dažādas antīkas mēbeles. Jābūt pacietīgam, lai atrastu kāroto, bet var paveikties! Meklē šeit.

''Andelemandele Home''

Līdzīgi, tomēr jau nedaudz tuvāk prasībām pret interjera iekārtošanu, atbildīs domubiedru grupa feisbukā "Andelemandele_Home". Atšķirībā no iepriekš minētās vietnes, šeit visai stingri noteikts, ko grupā drīkst pārdot vai atdāvināt interesentiem. Te var doties meklēt vai paši pārdot lustras, spoguļus, svečturus, kumodes, paklājus, interjera aksesuārus un pat tapešu ruļļus, vārdu sakot visu, kas attiecas uz mājlietām interjerā, un starp tām noteikti kādu reizi atrast arī kādu antīku mēbeli. Meklē šeit.

Foto: Shutterstock

''Skandināvs'' Talsos

Es zinu, ka ir cilvēki, kam šāda tipa veikali uzdzen šermuļus, arī man tā savulaik bija, bet kopš tā laika, kad atklāju, kādas tik pērles te neatrast, varu paciest specifisko smaržu šajās vietās un kādu laiku papētīt, ko tur piedāvā. Šeit nudien var atrast visneiedomājamākās lietas, sākot no rotaļlietām, beidzot ar kumodēm, virtuves piederumiem un mēbelēm. Pati savulaik šeit esmu nomedījusi izcili labu čuguna pannu, ko veikalā būtu jāpērk par bargu naudu. Redzēts, ka pārdod arī antīkus sienas pulksteņus, dīvānus, krēslus, lampas ar šikiem abažūriem un pat kristāla traukus. Lai nomedītu kāroto, iesaku veikaliņā iegriezties vairākkārtīgi.

Kur? Talsi, Lielā iela 39. Bet šie veikali pieejami arī citās Latvijas pilsētās, piemēram, Aizputē, Sabilē un Liepājā.

''Mantu Galerija'' Rīgā un Siguldā

Tie, kas par saprātīgu cenu meklē kādu mēbeli interjeram, interjera lietas Siguldas pusē, noteikti iegriezieties ''Mantu Galerijā''. Šādas vietas ir kā radītas tam, lai meklētu mēbeles atjaunošanai. Ja pašiem nav, no kurienes sadabūt vēsturiskās vērtības, šeit un citos līdzīgos veikaliņos to netrūkst. Pēc tam atjauno ar dekoratīvo krāsošanu, nobeicē, noslīpē, atjauno ar dekupāžu vai kā citādāk pieskaņo interjeram.

Kur? Sigulda, Ausekla iela 7 un Rīga, Lubānas iela 52

Foto: Shutterstock

''AJ Talsos''

Talsinieki nudien aplaimoti ar vairākiem mājlietu veikaliem. Kādu reizi arī es nejauši atklāju šo veikaliņu, no kura grūti iziet bez pirkuma pat tad, ja esi iegājis bez kāda konkrēta mērķa. Šeit piedāvājumā atrast mazlietotas un lietotas mēbeles no Vācijas, taču piezīmei par lietošanu nevajag pievērst pārāk lielu uzmanību, jo lielākoties visas mēbeles izskatās teju kā jaunas. Antīkas vai modernas, mēbeles šeit pieejamas visai plašā klāstā. Lai arī internetā var apskatīt daļu no piedāvājuma, pieļaujams, ka uz vietas veikaliņā var atrast vēl ne vienu vien pērli.

Kur? Talsi, Celtnieku iela 2

Lietotas mēbeles Saldū un Kuldīgā

Tā kā kāroto ne vienmēr var atrast smalkākajos mēbeļu veikalos, it īpaši, ja meklē ko antīku, vērts apmeklēt lietoto mēbeļu veikalus. Viens no tādiem atrodas Saldū. Te var atrast kumodes, plauktus, skapjus, galdus, krēslus un citas pērles, kas jo īpaši ies pie sirds tiem, kam ir iekāriens ko restaurēt.

Kur? Saldū, Blaumaņa ielā 25 un Kuldīgā, Graudu ielā 5

Ja starp šīm jau pieminētajām zini vēl kādu apmeklēšanas vērtu vietu, droši padalies ar informāciju komentāros, kur iesaki doties meklēt interjera pērles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!