Foto: Shutterstock

Ik decembri pazīstamais krāsu institūts un autoritāte "Pantone" nākamā gada aktuālo krāsu, un šogad par 2021. gada aktuālākajām krāsām nosauktas divas – dzeltena, konkrēti Illuminating Pantone 13-0647 un pelēka Ultimate Gray Pantone 17-5104 .

Nākamā gada aktuālo krāsu uzņēmums ir paziņojis ne tikai savā mājaslapā, bet arī sociālajos tīklos, kur publicēts fotoattēls ar abiem toņiem. Kā novēroja portāls "Tava Māja", nepacietīgākie soctīklotāji jau decembra sākumā uzņēmumam komentāros vaicāja, kad tiks paziņota nākamā gada aktuālākā krāsa, bet beidzot šis noslēpumainības plīvurs ir kritis. Šie jaunumi "Pantone" profilā izpelnījušies tūkstošiem sarkano sirsniņu jeb "patīk", kā arī tūkstošiem komentāru. Kā jau ik gadu – soctīklotāju domas par nākamā gada "top krāsām" dalās. Kamēr vieni ir sajūsmā par paziņotajām krāsām, tikmēr citi komentāros neslēpj savu vilšanos.

"Tava Māja" atgādina, ka 2020. gada aktuālā krāsa ir klasiski zilā, 2019. gada krāsa bija koraļļu, par 2018. gada krāsu tika atzīta violetā, bet 2017. gadā – par gada krāsu tika izsludināts salātzaļais tonis.

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

Kā raksta uzņēmums, abi krāsi toņi kopā vēsta par izturību un cerību ilgtermiņā, kas dod arī pacilātību. Šīs divas krāsas ir atšķirīgas, bet, ja tās saliek kopā, krāsas vienu papildina. Pelēkā krāsa ir ļoti praktiska, bet dzeltenā krāsa piešķir siltumu un optimismu. Dzeltenā krāsa, kā norāda uzņēmums, dod mums cerību. "Mums jāsajūt, ka viss kļūs gaišāks – tas ir nozīmīgi mūsu garam," teikts mājaslapā.

Illuminating Pantone 13-0647, kā apraksta uzņēmums, ir ļoti koša un dzīvespriecīgi dzeltena krāsa ar silti dzelteno apakštoni, kas ir "piesūcināts" ar saules enerģiju. Savukārt Ultimate Gray Pantone 17-5104 simbolizē pamatīgumu un izturīgumu lietās.

"Pantone" savā mājaslapā atgādina, ka jau vairāk nekā 20 gadus viņi gada izskaņā nosauc nākamā gada "top" krāsu. Turklāt šī nosauktā krāsa ietekmējusi vairākas industrijas, piemēram, modi, industriālo dizainu, produktu iepakojumu dizainu un grafisko dizainu.

Idejas dzeltenās un pelēkās krāsas ienešanai mājoklī


Iedvesmojoties no portāla "Houzz", piedāvājam ieskatu, kur un kā savā mājoklī var izmantot abas nākamā gada aktuālākās krāsas.

Mēbeles. Tā var būt ne tikai pelēka virtuves iekārta, bet arī dzelteni krēsli vai pat košs dīvāns.


Grīda. Ja esi liels dzeltenās krāsas fans, tad mājoklī vari izvēlēties pat dzeltenas grīdas! Izklausās drosmīgi, vai ne? Iedomājies – vannasistaba, kurā ir dzeltenu flīžu grīda.


Gleznu rāmji vai spoguļa rāmis. Ja neesi gatavs lielam dzeltenās vai pelēkās krāsas pieplūdumam mājās, tad sāc ar mazumiņu! Piemēram, izvēloties košus rāmjus vai kādus citus akcentus.


Apgaismojums. Piepildi telpu ar siltu gaismu! Izvēlies lampas pelēkā vai dzeltenā krāsā.

Akcenta siena telpā. Šis variants, kā raksta portāls, ir maciņam draudzīgākais, lai varētu telpā ienest nākamā gada aktuālākās krāsas.


Tekstilijas
. Portāls "Houzz", atsaucoties uz uzņēmuma "Pantone" ieteikumiem, mudina ienest dzelteno un pelēko krāsu tieši ar tekstilijām. Tie var būt ne tikai koši spilveni, bet arī aizkari, gultasveļa, pledi, galdauti un citas lietas.

Mājas fasāde. Modīgākie var spert arī drosmīgāku soli, nokrāsojot mājas fasādi nākamā gada aktuālākajos toņos.


Durvis vai pastkastīte. Kāpēc gan mājas durvis vai paskastīti nenokrāsot nākamā gada stilīgākajā krāsā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!