Foto: Shutterstock

Pelēkā krāsa pēdējā laikā arvien vairāk sāk iekarot mājokļus un arī dažādu citu telpu iekārtojumus, piemēram, tajā skaitā arī kafejnīcu un viesnīcu. Lai gan sākotnēji šķiet, ka tā ir drūma un vienmuļa, tā nebūt nav! Iedvesmojoties no portāla "Furnish Home," aplūkojam iemeslus, kas liecina – pelēkā krāsa mājoklī ir labākā izvēle.

Apstiprinājums tam, ka nav jābaidās no pelēkā, ir arī šuvējas un zīmola "Ameelija" īpašnieces Diānas Sipkovskas-Romānes radošuma piepildītā darbavieta, kas ir ieturēta pelēcīgos toņos. Savukārt zemāk vari aplūkot iemeslus un smelties arī iedvesmas foto, kur pelēkā krāsa ir veiksmīgi izmantota ne tikai viesistabā, bet arī guļamistabā.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ieskats Diānas Sipkovskas-Romānes gaumīgajā viesistabā.

Pelēkais lieliski saskan ar citiem neitrālajiem toņiem. Kā atzīmē portāls, pārāk daudz neitrālo toņu mājokli var padarīt "aukstu". Taču, ja veiksmīgi tos apvieno un sakombinē, tad rezultāts var būt vienreizējs! "Furnsih Home" vēsta, ka lieliski izskatīsies pelēkās krāsas dīvāns, kurš pielikts pie gaiši pelēkas sienas.

Labi izskatās ar košiem tekstilizstrādājumiem. Uz pelēkās krāsas tekstilizstrādājumi būs kā īsts "ķirsītis" uz putukrējuma. Ja vēlies mājās košus akcentus, bet tajā pašā laikā baidies pārspīlēt, tad var izmantot pelēkās krāsas paleti, lai viss būtu līdzsvarā.

Attēlā zemāk var redzēt, ka košās krāsas pelēcīgajā telpā ir kā svaiga gaisa malks. Starp citu – var lemt ne tikai par labu košiem spilveniem vai aizkariem, bet košumu telpā var ienest arī ar ziedu palīdzību, augļiem vai kādu mēbeli, šajā gadījumā tas ir atpūtas krēsls.

Vieta, kur izcelt mākslas darbus vai sienas dekorus. Kā vēsta portāls, tad pelēcīgās sienas ir pateicīgas, lai izceltu sienu dekorus, piemēram, kādu krāsainu mākslas darbu, plakātus, iedvesmojošus citātus vai fotogrāfijas rāmī.

Lūk, par sienas dekoru var kļūt pat cepures!

Melnās krāsas alternatīva. Ierasts, ka elegance asociējas ar melno krāsu, bet, kā uzsver portāls, pelēkais var būt ļoti laba alternatīva melnajai krāsai. Elegantāka interjera radīšanai telpu vari papildināt arī ar zeltītiem vai sudrabotiem akcentiem.

Pasteļtoņu izcelšana. Pasteļtoņi uz pelēkā būs perfekta kombinācija, kas viennozīmīgi neliks vilties. Tie radīs telpā pārdomātu interjeru, kā arī to padarīs omulīgāku.

View this post on Instagram

A post shared by Made In Chunky (@madeinchunky) on Jul 11, 2019 at 9:41am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!