Foto: Privātais ahīvs
Vecām lietām var iedot jaunu elpu, un to pierāda arī Māris Vīns, kurš "Māja&Dārzs" dalās savā pieredzes stāstā par veca virtuves skapīša atjaunošanu. Viņš tam piešķīris jaunas krāsas, kā arī kripatiņu sava radošuma, uzzīmējot uz tā saulespuķes.

"Reiz mājās vairāk kā 10 gadus dzīvoja nobružāts virtuves ķeblītis, kas aiz savas pelēcības jau bija sabēdājies un piekusis no sava pelēcīgā paskata... Ja nopietni, tad aptuveni tā arī bija," raksta Māris, kurš kursos pieaugušajiem apgūst mēbeļu restaurāciju.

Kā norāda Māris, viņš savā vienmuļajā virtuvē gribēja ienest priecīgākas krāsas, un tas arī izdevies. Gaišais ķeblītis nu ir pārvērsts līdz nepazīšanai.

"Domājot par saulespuķu stādīšanu dārzā, saskatīju līdzības ar šo puķi un krāsām – nolēmu paeksperimentēt. Sākumā izjaucu, noslīpēju nelīdzenumus, bojājumus. Tad salīmēju biezo finierējumu, kas laika gaitā bija atlipis pa slāņiem. Tālāk gruntēju un mēģināju izpausties radoši ar krāsām un otu palīdzību. Krāsas uz sēžamdaļas sanāca daudzslāņainas, kuras lakojot negribēja izlīdzināties. Labi, ka pieredzējušais mēbeļu restaurācijas pasniedzējs ieteica akurāti laku paslīdēt un lakot vairākās kārtās," stāsta Māris.

Par paveikto viņš ir gandarīts. "Beidzot tiku pie krāsainas mēbeles, kura pēc krāsu paletes labāk šoreiz iederējās vannas istabā. Priecē tas, ka virtuvei ir vēl trīs tādi paši ķeblīši, kuri gaida savu rindu, lai varētu izpausties, taptu koši un priecētu acis virtuvē, bet tas būs pēc kāda laika," tā "Māja&Dārzs" lasītājs.

Ja arī tu esi atjaunojis mēbeles – padalies ar to mums, lai arī citi var iedvesmoties! Stāstu un fotogrāfijas vari sūtīt e-pastā: maja@delfi.lv .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!