Foto: Shutterstock
Vairums ar lielāko prieku atbrīvotos no vecajām un vismaz pēc vizuālajām pazīmēm novecojušajām mēbelēm, taču visai bieži tieši šīs mēbeles ar vēsturi ideāli iederas interjerā. Ja netici, aplūko šos ''Houzz'' interjeru piemērus, kuros veiksmīgi attaisnojas senatnīgo kumožu saglabāšana.

Tā piemēram, šī šķietami necilā kumode, kas vietām jau palikusi bez krāsas, kalpo kā stilīgs pamats izlietnei un arī kā plaukts dažādu mantu glabāšanai. Viss ir atkarīgs no tā, kā mēbeli pasniedz, un šis piemērs veiksmīgi ataino to, ka pat vecam ir vieta mūsdienīgā interjerā.

Lūk, vēl viens interesants piemērs, kā senatnīga kumode var iederēties vannasistabā! Šāds salikums ir kā radīts lauku mājas interjeram.

Šāda kumode, kura galīgi vairs nešķiet pievilcīga grāmatu vai trauku glabāšanai, var būt ideāli piemērota apavu glabāšanai. Glīti sarindoti apavi izskatīsies gluži kā interjera aksesuāri.

Visai bieži pats interjers ir tāds, kurā nemaz neiederas svaigāka paskata mēbeles, un to var teikt par šo virtuves iekārtojumu, kur plaukts un galds ar krēslu jau izskatās labu laiku padzīvojis, taču vienalga gaumīgi iekļaujams mūsdienīgā interjerā.

Lielākoties vecu mēbeļu izmantojumā tomēr jārēķinās arī ar to, ka mēbele kaut nedaudz jāuzfrišina, piemēram, nomainot rokturus, nokrāsojot plauktu iekšpusi, lai mēbele neizskatītos tik masīva u.tml.

Visai veiksmīgu pielietojumu atradusi arī šī daudzo atvilktņu kumode, kurā sastādīti augi. Šo piemēru var aizlienēt gan īsto augu sastādīšanai, gan liekot mēbelē mākslīgos augus. Izskatīsies oriģināli abos gadījumos!

Tas nekas, ka mēbelei vietām jau krāsa nolobījusies. Ir pat speciālas krāsošanas tehnikas, kā apzināti iegūt šādu izskatu arī jaunai mēbelei, tāpēc apdomā labi, vai kāda no šādām mēbelēm nav pelnījusi izcelties interjerā.

Ja tomēr vēlies mēbeli atsvaidzināt ar svaigu krāsojumu, noteikti izvēlies gaišu krāsu un to izmanto arī kumodes iekšējos plauktos, lai tā neizskatītos tik masīva.

Lielākas kumodes, ja vien to ļauj telpa, var kalpot kā galvenais akcents interjerā. Un grūti šeit iedomāties kaut ko mūsdienīgāku, vai ne? Salikumā ar mīkstajām mēbelēm kopskats ir acīm ļoti tīkams.

Tikpat labi mazākas kumodes var kalpot kā trauku skapji vai plaukti dekoratīvu lietu glabāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!