Foto: DELFI

Mākslinieces Ilzes Krastiņas māja Ikšķilē ir gluži kā īsts mākslasdarbs. Šajā mājā valda radošums, turklāt ik uz stūra ir kāda lieta, kurai var "piesiet aci".

"Tava Māja" ir sarūpējusi radošas idejas no mākslinieces mājas, kuras var aizlienēt arī savam mājoklim. Pavasaris ir īstais laiks pārvērtībām savos mājokļos! Savukārt plašāku rakstu par mākslinieces 1935. gadā celto māju vari lasīt šajā rakstā. Lielākajā mājas daļā dzīvo Krastiņu ģimene, bet ir arī otra mājas daļa – neliels dzīvoklis, kur pašlaik dzīvo īrnieks. Arī dzīvoklī mitinās Ilzes radošais gars, jo viņa tur ne tikai guļamistabā uz sienas uzgleznojusi košus ziedus, bet arī izlolojusi pārējo interjeru. Tā ir vēl viena viņas aizraušanās un sirdsdarbs – radīt patīkamu un skaistu vidi citu mājās, veidojot interjeru, apgleznojot sienas un mēbeles.

Ilze savā mājoklī ir ienesusi dabas bagātības – smilgas un ziedus, kas izkārtotas greznās vāzēs. Tās novietotas ne tikai virtuvē, bet arī citās telpās. Virtuvē pie galda ir nolikti dārza krēsli, kuriem virsū uzlikti mīksti spilveni.

Foto: DELFI

Kurš gan būtu domājis, ka elegantais un zelta pumpiņām rotātais galda piederumu trauks patiesībā ir puķupods?

Foto: DELFI

Gleznas nav obligāti jāliek pie sienas, jo tās var arī atstutēt uz kumodes. Turklāt sienās nebūs jāsit nagliņas!

Foto: DELFI

Visas istabas vienu no otras atdala bīdāmās durvis, kuras Ilze izskaistinājusi ar dažādiem dekoriem. "Tā uzreiz mājoklī būs plašāka vieta mēbelēm, jo nebūs jāatstāj vieta vērtnei," padomos dalās māksliniece.

Foto: DELFI

Kur gan paslēpušās šampūna un dušas želejas pudelītes? Tās saliktas zeltītā statīvā pie pašas vannas. Izskatās karaliski, vai ne?

Foto: DELFI

Ja vēlies aplūkot mākslinieces radošo māju vairāk, tad šajā rakstā varēsi atrast fotogaleriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!