Foto: Publicitātes attēli
Šajā laikā, šķiet, bez dāvanām neiztikt. Un tas jau nemaz nav tik slikti – iepriecināt pašiem sevi vai kādu citu ar kaut ko jauku, kas šķietami varētu patikt saņēmējam. Ja zini, ka cilvēks novērtēs kaut ko mājai, pavisam iespējams, kaut ko atradīsi šajā apkopojumā, kur ceļu saulītē dažādus darinājumus, sākot no traukiem, beidzot ar gultas veļu.

Citādāks māls

Foto: Publicitātes foto

Cilvēks, kurš novērtē keramiku vai oriģinālus traukus, priecāsies par Laimas Grigones radītajiem traukiem. Lai arī meistare veido visu ko, sākot no rotām, beidzot ar krūzītēm, no visa plašā klāsta gribu izcelt tieši glāzes, kas, manuprāt, var tikt izmantotas arī kā deserta trauki. Un kas par interesantu krūzīti tējas dzērājiem – biezumus uzglabās māla baltais vīriņš, kas iegūlies krūzītē un katrā tējas rituālā liks krūzītes īpašniekam pasmaidīt. Šīs mākslinieces roku darbs vien pierādījis, ka arī mūsdienās māls var būt stilīgs un nebūt nav izsmelts meistaru radošais gars.

Daba dabā

Foto: Publicitātes foto

No koka redzēti visvisādi darinājumi, taču vāžu dizainā šis man ir kas jauns. ''Daba'' modernās vāzes ir vieglas, elegantas un arī daudzpusīgi pielietojamas. Pamatfunkcija tām, protams, ir ziedu uzglabāšana, taču bez grieztajiem ziediem tajās labi izskatīsies arī kaltētie un mākslīgie, tāpat vāze pati par sevi būs eleganta un skaisti izskatīsies pat bez papildinājumiem. Kā stāsta produkta idejas autors Krišjānis Sondors, vāzes izgatavotas no ozolkoka un tajās ir iestrādātas stikla mēģenes (izņemamas), kurās tad arī lej ūdeni un glabā ziedus, bet no ārpuses nemaz nepateikt, ka tur var ieliet arī ūdeni.

Mājas darbu kalendārs

Foto: Publicitātes foto

Arī Jaunais gads nav aiz kalniem, tāpēc špikeris, kas palīdzētu sekot līdzi dienām, kas skrien kā stirnas, vajadzīgs kalendārs. Laikā, kad ikdiena tik ļoti saistīta ar dažādām tehnoloģijām, ir jauki redzēt, ka arī papīrs nepazūd kā vērtība un arī kalendārs, drukāts uz papīra, nav zudis. Ja labprāt mājas un dārza darbus veic, sekojot līdzi speciālajiem kalendāriem, tad šai lietai ir jābūt zem Ziemassvētku eglītes. Iedvesmojoši citāti, labskanīgi sakāmvārdi, katrai dienai piemērotākie darāmie darbi – tas viss katru dienu lasāms kalendārā ar nosaukumu ''Māras gada rits''.

Gaisma ar pievienoto vērtību


Lampa, manuprāt, ir tas, ar ko interjeru ik pa laikam var pamainīt, radot pavisam citādu noskaņu. Un arī šī ir tā joma, kurā ar dizainu nu jau paliek arvien sarežģītāk izcelties uz visu fona, taču ''Madda'' lampu radītājiem tas ir izdevies. Ziemassvētku tematikai kā radīta ir sienas lampa ''Briedis'', kas patiesībā omulīgu un nedaudz humorīgu noskaņu ieviesīs jebkurā gadalaikā.

Šie gaismekļi patiks skandināvu stila cienītājiem, jo to izstrādē nav lieku detaļu, turklāt, kā stāsta lampu konstruktors Didzis Jēgers, lampas ir viegli transformējamas, jo attēlu var nomainīt, tādējādi saņēmējam katru gadu varēsi uzdāvināt jaunu attēlu. Lampas pamats ir veidots no oša koka, bet kā akcents jāmin auduma vads, kura krāsu arī varot pieskaņot interjeram.

Lins gultā

Foto: Publicitātes foto

Nav jau grūtības atrast skaistu un stilīgu gultasveļu, bet, ja radusies vēlme pēc kā latviska, tad lins ir piemērotākais audums, un šādu gultas veļu tik viegli neatrast. Lai arī ar linu lielākoties asociējam raupju, cietu un gulēšanai nemīlīgu audumu, ''LinConcept'' pierādījis pretējo – gultasveļa ir gana mīksta, pieskārieniem patīkama, jo speciālā tehnikā mīkstināta, ražota no 100% dabīga lina, turklāt atturīgi elegantā dizaina dēļ patiks skandināvu stila piekritējiem. Gaumīgajā gultasveļas klāstā atradīsi gan neitrālāku toņu pārvalkus, gan ko košāku, piemēram, lillā un pavasarīgi dzeltenu. Atceries, ka lina auduma gultasveļa kalpo ilgāk nekā kokvilnas veļa, turklāt audums rada labu mikroklimatu ādai.

Ģeometriskās formas

Foto: Publicitātes foto

Metālkaluma lampas, trauki un dekoratīvi aksesuāri šogad bijuši ļoti aktuāli un, šķiet, tik ātri nepazudīs no interjera, tāpēc kādu no modernajiem darinājumiem var uzdāvināt mājai arī no vietējā ražotāja – ''Prut''. Tiem, kam patīk askētiski interjera objekti un nav pretenziju metālam, šie roku darinātie svečturi, trauki, spoguļi un pat gaismas objekti pat ļoti patiks, īpaši labi tie iederēsies minimālisma stilā iekārtotā interjerā.

Kaktu maiss

Foto: Publicitātes foto

Kur bērni, tur nekārtība, vai ne? Visi taču labi zinām, ka bērni nav pedantiski kārtības mīļi, kas katru mantiņu allaž noliks savā vietā, tāpēc ''Kaktumaiss'' kā acuraugs palīdz uzglabāt visas mantas vienviet, turklāt skaisti. Ne tikai bērnu mantas, bet arī drēbes (interesanta alternatīva veļas grozam), dāvanu papīru ruļļus, lietussargus, iepirkumu maisiņus, svētku rotājumus un citas mantas, kuras vēlamies paslēpt no acu skatieniem, ieliktas šajā stilīgajā maisā, kalpos kā daļa no interjera.

Latviskie dvieļi


Kokvilnas un frotē dvieļus var atrast uz nebēdu, kādā krāsā vien grib, taču lina dvielis ir pilnīgi kas cits. Lins lieliski uzsūc mitrumu un arī ātri žūst, turklāt audums ir ļoti izturīgs, tāpēc kā radīts dvieļiem. Par laimi dvieļu ražošanu Latvijā ir uzņēmušies prasmīgi cilvēki, izmantojot pateicīgo audumu ļoti gaumīgā izpildījumā, piedāvājot gan virtuves, gan pirts un vannas dvieļus. Skaisti, praktiski un eleganti! Kā stāsta ''Lina Māja'' radītāji, pirts dvieļi būs ļoti piemēroti, lai pēc rituāla norīvētos, savukārt ar virtuves dvieļiem izdosies nospodrināt stikla glāzes, turklāt padomāts, lai tie arī skaisti izskatītos, tādēļ divtik liels prieks, ka kāds linu godā arī šādā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!