Foto: Shutterstock
Ziemas laikā brīvdienas ir laiks, kad daži dodas baudīt ziemas priekus (it īpaši, ja zemi klāj balta sega), kamēr citi labprātāk savus degunus ārā nebāž un tā vietā ērti iekārtojas dīvānā, lai atpūstos ar grāmatu rokās. Īstiem grāmatu cienītājiem pavisam noteikti mājās nepieciešams kāds stūrītis, kuru atvēlēt tikai grāmatām, lai tās nepazūd un ir vienkopus, kā arī kalpo kā sava veida interjera papildinājums.

Ja esi grāmatu mīlis un labprātāk lasi fiziski taustāmu grāmatu, piekritīsi, ka grāmatas mājās aizņem krietni daudz vietas. Grāmatplaukts šādos gadījumos ir glābiņš, jo iemīļotie romāni un citi literārie darbi vairs nav jāmeklē visos istabas pakšos. Lai gan veikalos varam iegādāties klasiskus grāmatu plauktus, ir ļoti daudz veidu, kā stilīgu novietni literatūrai radīt paša spēkiem un vajadzībām.

Nelielā telpā svarīgi, lai grāmatplauktiņš neaizņemtu daudz vietas, savukārt bērnu vecākiem – lai grāmatas nekļūst par bērnu rotaļlietām. Ir vairāki veidi, kā atrisināt šīs problēmas, piemēram, plauktiņu uztaisīt tuvāk pie griestiem no, piemēram, trepēm. Jā, tieši tā! Stilīgu grāmatplauktu iespējams radīt pašu rokām, izmantojot apkārt pieejamās, bet citādi nevajadzīgās lietas. Tie, kuriem darbs ar materiāliem ir tuvāks, var mēģināt uztaisīt ko īpašāku, piemēram, uztaisīt grāmatplauktu koka formā. Iespēju un ideju netrūkst, atliek vien eksperimentēt un pārbaudīt savas iemaņas.

Lūk, vairākas idejas iedvesmai!















Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!