Foto: Shutterstock
Līdzīgi kā tas ir ar mājām kādas ūdenstilpnes tuvumā, tikpat vilinoša šķiet doma par šūpuļkrēslu interjerā. Protams, tā nav pirmā obligātā vajadzība mājoklī, tomēr, ja kāds stūrītis istabā ir brīvs, nevajadzētu atteikties no iespējas ērti pazvilnēt vai lasīt grāmatu tādā ekstrā kā šūpuļkrēsls.

Universāls šūpuļkrēsls, kas labi iekļausies visdažādākajos interjeros, ir no pīta materiāla. To viegli kombinēt ar dažādām krāsām interjerā, turklāt tas labi izskatīsies kā pilsētas dzīvoklī, tā lauku mājā.

A photo posted by ShopStyle (@shopstyle) on Jun 2, 2016 at 2:47pm PDT

Tā kā šūpuļkrēsls kalpos kā spilgts akcents telpā, izvēlies tādu, kas iekļaujas interjerā. Piemēram, šāds pīts atpūtas krēsls vasaras sezonā labi izskatās ar tamborētiem aksesuāriem, savukārt ziemas sezonā pie tā piestāvēs adīti musturi.

Šūpuļkrēsls bērnistabā noteikti nav peļama doma! Iespējams, tieši šis atpūtas stūrītis vilinās bērnu biežāk pāršķirstīt kādu grāmatu.

A photo posted by mariselle (@marisellea) on Jul 11, 2016 at 8:00am PDT

Varētu domāt, ka šūpuļkrēslam vajag daudz brīvo vietu, tomēr tas neaizņems diži vairāk kā divi krēsli. Galvenais, lai tā tuvumā nav daudz mēbeles un platība ļauj liegi tajā pašūpoties.

Ja netīk doma par cauruma urbšanu griestos, izvēlies tādu krēslu, kas pārvietojams uz speciāla statīva. Šāds risinājums ir pat vēl pateicīgāks, jo tad krēslu varēs iznest arī dārzā vai uz terases.

Apaļas formas šūpuļkrēsli nav tie ērtākie mugurai, tāpēc nodrošinies ar spilveniem.

Pēdējā laika aktualitāte ir tamborēti šūpuļkrēsli, kas eleganti ieskauj interjeru un rada mājīguma klātbūtni.

A photo posted by doce lar 🌿 (@doce__lar) on Jun 30, 2016 at 9:01am PDT

Interesanti izskatīsies arī netradicionālāku formu šūpuļkrēsli, piemēram šāds, kas vairāk līdzinās seklas bļodas formai.

Ja mājoklī ir kas līdzīgs ziemas dārzam vai arī terase nav atradusi piemērotāko izmantojumu, atvēli vietiņu iekarinātam šūpuļkrēslam, un uz šo telpu noteikti mājinieki dosies biežāk.

A photo posted by Lisa Day (@almost_indigo) on Jun 24, 2016 at 2:59pm PDT

Starp citu, šūpuļkrēslam piemērota vieta var būt arī uz balkona.

Pirms izvēlies mājoklim šūpuļkrēslu, apdomā, vai tas būt pietiekami ērts ilgākai sēdēšanai, kā tas iekļausies kopējā interjerā un vai vieta tam ir pietiekama, lai ar šūpošanos neapdauzītu sienas vai nenogāztu kādu mēbeli.

A photo posted by @hangingout_ on Jun 2, 2016 at 5:49pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!