Foto: Shutterstock
Ar apgaismojumu mājoklī var panākt ļoti daudz, tajā skaitā ar to var akcentēt arī kādus stūrīšus telpā. Šoreiz aplūkojam kāpņu apgaismojuma dažādās variācijas, kas cita par citu ir interesantāka.

Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkosim apgaismojuma dažādās variācijas tieši kāpņu telpai. Savukārt šajā rakstā vari izlasīt gaismas projektētājas ieteikumus gaismekļu izvēlei katrā telpā – virtuvē, guļamistabā, bērnistabā un arī vannasistabā.

Lineārs apgaismojums. Šeit talkā nāks LED apgaismojums, kuru var izbūvēt gar sienu. Pakāpieni tiks izgaismoti, kā rezultātā nevarēs tumsā novelties pa kāpnēm.


Izgaismots katrs pakāpiens. Apgaismojumu var iebūvēt arī pakāpienā, kas radīs telpā skaistu gaismu spēli.


Lūk, vēl viena oriģināla ideja kāpņu izgaismošanai! Kāpēc gan apgaismojumu neizvietot margās?


Speciāls apgaismojums, kas piestiprināts pie sienas. Ja nav vēlmes apgaismojumu iebūvēt pakāpienos vai arī margās, tad allaž paliek cita opcija – piestiprināt to pie sienas. Var izvēlēties askētiskākus apgaismes ķermeņus vai tādus, kas būs īstas interjera "odziņas".


Izgaismot kāpņu otru pusi. Kurš gan teicis, ka tikai kāpņu vienai pusei jābūt uzmanības centrā? Tikpat labi var izgaismot arī kāpņu otru pusi, izceļot to unikālo dizainu.

Kāpņu margu balsti kā apgaismes ķermeņi lieliski izskatīsies ne tikai iekštelpās, bet arī pagalmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!