Foto: Shutterstock
Pēdējā laikā ne tikai jaunieši taupības nolūkos, bet arī radošas un mākslinieciskas vides cienītāji izvēlas interjerā ieviest no paletēm veidotas mēbeles, jo tādas var izveidot pat nemākulīgākie meistari, turklāt šāds risinājums tik ļoti neizputinās maciņa saturu. Iespējams, kāds, iedvesmojoties no šīm idejām, atradīs iedvesmu arī sava interjera papildināšanai ar kādu oriģinālu mēbeli.

Paletes ir viens no oriģinālākajiem un arī praktiskākajiem materiāliem, ko izmantot dārza mēbeļu izveidei. Ar tām var izveidot uzmeistarot neparastus dīvānus, galdu un arī garākus beņķus.

Papildinot paletes ar virsmatračiem, mīkstiem paliktņiem vai spilveniem, kas piesieti, tiks panākts oriģinālāks noformējums, turklāt tie sēdēšanu padarīs krietni vien ērtāku.

Uz terases vai balkona, kur tā vien gribas vēl ilgāk pakavēties, baudot vēl kaut cik siltās dienas, var noderēt ideja par šādu mēbeļu izveidi, kas atrodas zem jumta, tāpēc arī netiks sabojātas no lietus.

Paletes, kas saliktas viena virs otras, var tikt izmantotas arī kā oriģināla plauktu sistēma, piemēram, dārza virtuves izveidei.

Ja netīk koka palešu oriģinālā krāsa, tās noteikti var pārkrāsot un pieskaņot interjeram vai pārējām noformējumam, kur tās tiek izmantotas. Vispopulārākais krāsojums, protams, ir ar baltu krāsu, jo tai viegli pieskaņot pārējo interjeru.

Paletes var kalpot arī kā palīgmateriāls ērta dīvāna izveidei iekštelpās. Arī šajā gadījumā paletes, kas izmantotas gan kā pamats, gan kā atzveltne, jāpapildina ar mīkstākiem materiāliem, lai sēdēšana būtu ērtāka. Šajā idejā var droši eksperimentēt arī ar sēdvietas augstumu - vairākas paletes viena virs otras ļaus sēdēt augstāk.

Šobrīd paletes kļuvušas par kulta materiālu, ko izmantot gultas izveidē. Un ne velti, jo ar tām patiesi var izveidot tādu gultu, kādu neatrast nevienā veikalā. Elegants risinājums ir šis, kur paletes kalpo ne tikai kā gultas pamats un rāmis, bet arī kā pagarinājums plauktiem.

Itin veiksmīgi izskatīsies, ja paletes tiks izmantotas vien kā gultas pamats. Vienā kārtā gulta būs zemāka, bet trīs kārtas ar paletēm radīs jau standarta gultas augstumu.

Lūk, vēl viens spilgts piemērs tam, kā jaunieša istabā veiksmīgi var iekļauties šāda tipa gulta.

Ja kārota gulta ar pagarinātu galvgali, arī šādam izpildījumam var noderēt paletes. Galvgalis no paletēm kalpos tikpat ērti un pat vēl praktiskāk, jo pie tā var piestiprināt dažādus dekorus, lampas, mākslas darbus un citus aksesuārus, nesabojājot sienu.

Dažkārt pietiek tikai ar vienu paleti. Šis piemērs ļoti veiksmīgi atspoguļo to, kā no vienas paletes var izveidot elegantu kafijas galdiņu. Atliek vien katrā stūrī pieskrūvēt pa ritentiņam, lai galds būtu pārvietojams, taču pašu paleti var nokrāsot interjeram pieskaņotā krāsā, piemēram, baltā. Ja gribas galdu izmantot arī priekšmetu glabāšanai, vidus nodalījumos var ielikt kādu pamatu, piemēram, stikla virsmu.

Divas kārtas ar paletēm, pat tad, ja katra ir citādākā krāsā, var kalpot par oriģinālu izpildījumu galdiņa formātā. Lai virsma būtu gluda un to varētu izmantot dažādu priekšmetu glabāšanai, var izmantot stikla loksni.

Lūk, arī ideja, kā no paletes izveidot mīkstu un ērtu krēslu, kas var būt papildinājums stūra dīvānam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!