Foto: Shutterstock
Ja raugāmies uz pēdējo gadu kūku pasniegšanas veidiem, tad skaidrs, ka koka bluķi izkonkurējuši visus iespējamos stendus un šķīvjus. Ja allaž esi apjūsmojis šādu pasniegšanas veidu, pavisam iespējams ir vērts padomāt par koka ripu izmantojumu, tikai citādākos veidos, un ideju nemaz nav tik maz.

Koka ripas var nopirkt dažādos mājlietu, dizaina veikalos jau gatavas, bet tikpat labi var izzāģēt un izgatavot tās pats. Griezuma vietas būs skabargainas, tāpēc ieteicams to gan noslīpēt, gan nomazgāt, kārtīgi izžāvēt un tad apstrādāt ar kādu līdzekli, piemēram, lineļļu. Bet, ja tas kalpos vien kā dekoratīvs elements, var iztikt bez šiem priekšdarbiem.

Tā, piemēram, koka ripa var lieliski kalpot kā paliktnis vāzēm. Šādi izvairīsies no starpgadījumiem, kad netīši ūdens no vāzes pārlīst un sabojā galda virsmu, turklāt tādējādi var arī regulēt vāzes novietojumu augstāk uz galda.

Ja vēl neesi atradis īsto ideju, kā noformēt sienu kādā no telpām, šis piemērs var kalpot par oriģinālu iedvesmu.

Ar zīmēšanu apveltītajiem vērts pamēģināt savu talantu paust bluķīšu apgleznošanā. Bērnistabā šādi koka elementi iederēsies pat ļoti labi, turklāt nevienam nekas tāds nebūs!

No pavisam niecīgiem bluķīšiem var izveidot lampas statīvu – arī šī nav slikta ideja!

Virtuvē vai ēdamistabā šāds sienas dekors neatstās vienaldzīgu nevienu.

Tiem, kam patīk radīt dažādas lietas pašiem, arī šis piemērs var kalpot par iedvesmu, kā koka ripas var tikt izmantotas galdiņa izveidē.

Ja ar šīm idejām nav gana, te būs kaut kas pavisam neordinārs - sienas pulkstenis minimālisma stilā no koka ripas. Glīti!

Gultas galvgaļi ar mīkstu darinājumu šobrīd ir aktualitāte, tāpēc kāds pamanījies īstenot ko radošu no ripām, pieskavojot pie tām polsterējumus.

Tāpat koka ripas var izmantot kā paplātes dažādu uzkodu pasniegšanai, rotu glabāšanai un interjera aksesuāru izlikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!