Foto: Shutterstock
Savulaik sēžammaisi bija praktisks papildinājums bērnistabā, taču nu jau kādu laiku tie ir aktuāla izvēle teju jebkurā telpā. Iedvesmai, kā tos ieviest guļamistabā, viesistabā un varbūt pat virtuvē, meklē šajā apkopojumā.

Sēžammaisi piestāv jebkuram interjeram, galvenais ir atrast tos piemērotākos attiecīgajam interjeram. Piemēram, šajā austrumnieciskā stila mājoklī plakanie sēžammaisi ir kā radīti, turklāt tie kalpo ne tikai kā ērtas sēžammēbeles, bet arī kā aksesuāri istabā.

Bērnistabā sežammaiss var būt noderīgs, lai bērns jebkurā brīdī var ērti apsēsties, turklāt šāds papildinājums var palīdzēt atdalīt mācību zonu no atpūtas zonu, lai rotaļāšanās brīžos nebūtu jāsēž pie galda, kur arī parasti tiek pildīti mājas darbi.

Šis ir gaumīgs pierādījums, kā sēžammaisi var kalpot kā dizaina papildinājums.

Omulīgie pufi lieti noderēs reizēs, kad vienā dīvānā nevarēs sasēdināt visus atnākušos viesus, bet citos brīžos tie gaumīgi izskatīsies pat neizmantoti.

Cietāki sēžammaisi var labi kalpot arī kā nelieli galdiņi, kur novietot presi, grāmatu, kādu plediņu vai TV pulti.

Bērnistabā šāda veida mīkstās mēbeles noteikti tiks izmantotas visai bieži, tāpēc der apsvērt domu par sēžammaisa ieviešanu šajā telpā.

Sēžammaisi var būt ļoti noderīgi arī guļamistabā, gultas galā, izmantojot tos kā plauktus un arī kā sēžammēbeles.

Izvēloties šos mīkstos papildinājumus, noteikti der ņemt vērā pēdējā laika aktualitātes – tekstūras, krāsas un materiālus. Ļoti populāri ir šāda izpildījuma mīkstie krēsli, kas izskatās kā no akmentiņiem salīmēts spilvens, tikpat pieprasīti ar adījumiem un pinumiem apstrādāti pufi.

Iespaidīgs dizaina papildinājums noteikti ir arī šis, kas izskatās pēc vadu kunkuļa, tomēr mīkstais materiāls ir ļoti pateicīgs ērtai zvilnēšanai.

Stilīgi izskatīsies arī šādi pūkaini sēžamkrēsli, kuru, visticamāk, savai atpūtai izvēlēties mājas mīluļi – kaķi un suņi.

Oriģināls izpildījums ir arī šim mīkstajam maisam, kas apdarināts ar dažādu krāsu drānām, kas pieskaņotas pārējam interjeram.

Ne mazāk pieprasīti un stilīgi ir lielāki sēžammaisi, taču tie aizņem vairāk vietas.

Arī lielie sēžammaisi ir gana praktiski un ērti, dažkārt pat vēl ērtāki, jo to forma ļauj pielāgoties ķermenim, tāpēc šāda sēžammēbele kalpos kā ļoti pieprasīta vieta mājoklī.

]
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!