Foto: Shutterstock
Mazas telpas iekārtošana pavisam noteikti ir viens no izaicinošākajiem uzdevumiem, jo mazajai istabai jābūt tieši tikpat funkcionālai, kā visām citām. Šajos gadījumos vērts atcerēties par trim svarīgiem aspektiem, kurus ņemt vērā tieši mēbeļu iegādes laikā.

Pirmkārt, jāatceras, ka mazā istabā pēc iespējas vairāk mēbelēm jāpilda vairākas funkcijas, norāda portāls "The Spruce". Tas nozīmē, ka, iegādājoties pufu, uz kura apsēsties ciemiņiem, vajag pārliecināties, vai tam ir arī mantu glabāšanas funkcija. Tāpat pārliecinies, vai šāda opcija ir gultai un dīvānam. Izmanto arī sienas platību, pie tās piestiprinot plauktiņus dažādām mazāka izmēra mantām.



Otrkārt, neaizraujies ar istabas pārblīvēšanu. Maza telpa pavisam noteikti var rosināt vēlmi izmantot katru tās kvadrātmetru, iegādājoties vairākas maza izmēra mēbeles, taču tas tajā tikai radīs haotisku sajūtu un padarīs neomulīgu, tādēļ priekšroku dod dažu lielāka izmēra mēbeļu iegādei.

Runājot par toņiem, atceries, ka vizuāli plašāku efektu sniedz gaišie toņi. Turklāt svarīgi, lai istabas interjerā dominētu galvenokārt viens tonis – pārāk daudz krāsu telpu tikai pārblīvēs. Ja uztraucies, ka istaba būs pārāk garlaicīga, spēlējies ar dažādām tekstūrām un materiāliem.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!