Foto: Shutterstock

Dīvāns var būt kā dzīvojamās istabas centrālais objekts, tāpēc vērts veltīt laiku, lai izvēlētos telpai piemērotāko dīvāna dizainu, krāsu un izmēru. Turklāt tas ir ne tikai funkcionāls, bet arī dekoratīvs, tāpēc interjeru telpā var papildināt vai tieši pretēji – izjaut kopējo talpas noskaņu. Portāls "Decor Outdoor" iesaka apsvērt trīs lietas, iegādājoties dīvānu.

Ņem vērā pārējās mēbeles

Zinot, kādas mēbeles vēl plānotas vai jau atrodas telpā, noteiks dīvāna izmēru un formu. Piemēram, vai tas tiks novietos dzīvojamā istabā, kurā būs arī kafijas galdiņš, atpūtas krēsls, pufs un neliela sofa? Ja tā, tad ietilpīgs moduļu tipa dīvāns te īsti nederēs, jo labāk būs piemērots lielākai telpai, kurā atrodas mazāk citas mēbeles, un otrādi.

Pieskaņo dīvānu interjeram

Dīvāns ir diezgan centrāls objekts jebkurā telpā, tādēļ jāizvēlas tāds, kura krāsa un stils piestāv kopējam interjeram. Piemēram, minimālisma stila dzīvojamai istabai atbilstošs ir vienkrāsains dīvāns ar "tīrām" līnijām, savukārt eklektiska stila telpā labāk izskatīsies dīvāns košās krāsas vai ar izteiktu rakstu.

Izmēri griestu augstumu

Ja ir zemi griesti, pareiza izmēra dīvāns ir īpaši svarīgs, jo tas telpu var padarīt vizuāli zemāku vai augstāku. Telpai, kurā ir apmēram 2,5 metrus augsti griesti, jāizvēlas neliels un zems dīvāns, kas to padarīs gaisīgāku un plašāku. Šādā situācijā un lielākam efektam var izvēlēties arī dekoratīvus sienas. Savukārt telpā, kurā ir augstāki griesti, jāizvēlas lielāks dīvāns, kas "nepazudīs" telpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!