Foto: Shutterstock
Nereti mājoklī iegādājamies lietas, kas ir mirkļa vājuma pirkums, kā rezultātā tās stāv pilnīgi bez kāda pielietojuma. Tāpat ir arī lietas, kuras iegādājamies pārāk neatbilstošas izmēriem – par mazu vai lielu.

Portāls "Apartment therapy" ir uzskaitījis lietas, kuras nopērkam neatbilstošas izmēriem, proti, par mazu vai lielu. Lielas lietas un dekori maksā dārgi, bet ne tikai cenai jābūt prioritātei, kad izvēlies mēbeles vai dekorus, bet arī svarīgs aspekts ir to izmērs. Ja jums ir nepieciešams vēl nedaudz piekrāt, lai iegādātos savai mājai atbilstošu mēbeli vai dekoru – dariet tā! Nepērciet lietas, kas īsti neatbilst jūsu vēlamajiem izmēriem.

Lietas, kuras nopērkam par mazu:

Paklājs. Lieli paklāji ir ļoti dārgi, tāpēc nereti pērkam mazākus, jo to ļauj mūsu maciņa rocība. Kā vēsta portāls, viesistabā vēlams iegādāties lielus paklājus, jo tā telpā veidosies harmoniskāks interjers. Par to, vai paklāji joprojām ir modē vai nē, lūko šeit interjeru dizaineru viedokli.

Mākslas darbi. "Plikas" sienas nav nekas peļams un slikts, bet, ja jūs vēlaties tās uzfrišināt, telpai ar šo dekoru palīdzību jābūt līdzsvarā. Kā vēsta portāls, mākslas darbam jāizņem puse vai 3/4 daļa no sienas, kur tas ir piestiprināts.

Apgaismojums. Arī ar to mēs mājokļa interjerā mēdzam nošaut greizi. Neatbilstošs apgaismojums savas funkcijas nepilda pietiekami labi – telpa ir neomulīga, nemaz nerunājot par to, ka apgaismojums negatīvi ietekmē redzi. Kā katrai telpai pielāgot gaismas ķermeņus, lasi šajā rakstā speciālistes ieteikumus.

Tāpat portāls ir ieskicējis vienu lietu, kuru mēdzam mājoklī nopirkt pārāk lielu – dīvāns. Mēbelēm interjerā jābūt izvietotām tā, lai mājiniekiem to novietojums nesagādātu problēmas pārvietoties. Nelielai istabai ir nepieciešams mazs dīvāns. Pārāk liela dīvāna iegāde mājoklī radīs jau tā piestūķētu telpas sajūtu. Pirms iegādes kārtīgi izsver ne tikai dīvāna lielumu, bet arī neļaujies spontāniem pirkumiem – iespējams, ka kādā citā veikalā dīvāns ir nopērkams vēl izdevīgāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!