Foto: Shutterstock

Ir daudz un dažādi veidi, kā šķietami mazu telpu vizuāli padarīt lielāku. Portāls "Houzz" aplūko 12 knifiņus, kas tieši mazai vannasistabai liks izskatīties ievērojami lielākai.

Protams, viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem ir telpu nepārblīvēšana ar mēbelēm un liekiem dekoriem. Tāpat vērts likt aiz auss, ka arī krāsai telpā ir nozīme, jo ar to var panākt efektīvas pārvērtības, piemēram, telpā ienest košumu.


Baltā krāsa ir viens no vieglākajiem veidiem, kā telpu vizuāli paplašināt - baltas flīzes, vanna, izlietne un ne tikai. Telpu var atsvaidzināt arī ar dekoratīviem paklājiņiem vai dekoriem, lai tā neizskatās gluži kā slimnīcas palāta.

Toņu saskaņošana. Neesi baltās krāsas fans? Vizuālu efektu panāksi arī ar saskaņotām grīdas un sienas flīzēm.


Kā skaidro portāls, pie sienas piestiprināmais izlietnes skapītis dod telpai lielāku brīvības sajūtu. Ir taču patīkami, ja mazā telpā ir vieta, kur, stāvot pie izlietnes, novietot kājas, jo tomēr nereti tās "atduras" pret skapja durvīm.


Mazāk ir vairāk. Šī frāze mājokļu iekārtošanā noteikti ir dzirdēta vairākkārt. To der likt aiz auss arī vannasistabas iekārtošanā! Ja nav nepieciešama liela izlietne vai skapīši, iegādājies mazus! "Tava Māja" mudina visu lieko aizvākt no vannasistabas, piemēram, tualetes papīra ruļļu kalnus vai arī veļas mazgājamos līdzekļus, kas iegādāti akcijas laikā, bet pagaidām vēl nav izmantoti. Tos var ielikt sienas skapī.


Liels sienas spogulis viennozīmīgi kalpos kā labs palīgs, lai vizuāli paplašinātu mazu telpu. Tas attiecināms arī uz citām telpām mājoklī.


Caurspīdīga dušas siena arī ir risinājums, kas telpai piešķirs plašuma sajūtu. Kā skaidro portāls, dušas aizkari telpā rada "sienu", tāpēc tos vēlams labāk aizstāt ar caurspīdīgiem paneļiem.


Nišas izbūve. Tā telpai piešķirs dziļumu. Tikai jāņem vērā, ka šo nišu nevajadzētu pārkraut ar mantām, jo tad būs iegūts pretējs efekts.

Spilgts apgaismojums. Apgaismojums ir svarīgs katrā mājokļa telpā, bet īpaša vērība jāpievērš vannasistabai, kas parasti ir viena no mazākajām telpām. Labs apgaismojums nepieciešams arī tāpēc, ka vannasistabās notiek pucēšanās – dāmas klāj meikapu, bet vīrieši skujas, atzīmē portāls.

Ar garām līnijām var panākt plašumu telpā. Tas var būt plaukts vai tikpat labi arī flīžu siena. Kā redzams attēlā augstāk, siena ir papildināta ar spoguli, kas palīdz radīt lielāku efektu.


Vizuāla sienu "atgrūšana". Ja telpa ir gara un maza, vēlams to padarīt pievilcīgāku. Šo metodi var panākt ar flīzēm, kā rezultātā izskatās, ka sienas ir "atgrūstas". Šīs fīzes vizuāli izpleš telpu, padarot to par kripatiņu lielāku.



Tā vietā, lai telpu censtos panākt lielāku horizontālā veidā, dari to vertikāli! Izmanto garu un vertikālu spoguli, akcentē sienu un piestiprini pie tās gaismekļus. Ienākot telpā, cilvēki skatienu pievērsīs tieši izlietnes galdiņam un sienai, bet ne tam, ka telpa ir ļoti maza.

Vannasistabu ir vēlme padarīt personiskāku vai dramatiskāku, vizuāli nesamazinot vietu? Portāls mudina šo akcentu radīt uz zemākajām virsmām, proti, grīdas vai arī skapīša durvīm. Kad ienāksi telpā, pavērsies plašuma sajūta, jo acu skatiens būs vērsts uz baltajām sienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!