Foto: Shutterstock
Vannas aizkari var pildīt dažādas funkcijas, piemēram, atdalīt vannu no pārējās telpas (īpaši svarīgi, ja vannasistaba un tualete ir apvienotas), nodrošināt, ka ūdens nešļakstās uz grīdas u.c. Iedvesmojoties no "Houzz", piedāvājam apskatīt dažādus vannas aizkaru variantus, kuri, iespējams, arī tevi uzrunās un nolemsi nomainīt vecos vai ieviest telpā jauninājumu.

Šis ir gan simpātisks, gan praktisks variants, kurā aizkari aizbīdāmi aiz vannas – tie lieki netraucēs, kamēr tā netiek izmantota, taču nepieciešamības gadījumā pildīs prakstisko funkciju. Telpu labi papildinātu arī sniegbalts paklājiņš, lai, izkāpjot no vannas, nav jāuztraucas par paslīdēšanu vai uzkāpšanu uz aukstas zemes.

Aizkari tiek izmantoti arī kā alternatīva, ja dušai nav aizbīdāmas durvis. Šajā attēlā redzamie aizkari krāsu ziņā saskaņoti ar telpas kopējiem toņiem, nepievēršot tiem pārāk lielu uzmanību.

Nevajag baidīties aizkarus izvēlēties ar rakstiem. Ja telpas sienas vai pārējo elementu krāsas nav spilgtas, droši var atļauties likt aizkarus izteiksmīgiem ornamentiem – šīs vannas aizkari ar taureņiem izskatās kā akcents kopējā interjerā, un pāreja no baltās krāsas nav pārspīlēta.

Šis variants ir vēl drosmīgāks nekā iepriekšējais, taču ļoti glīts un izteiksmīgs. Lai papildinātu aizkaru rakstu, telpā novietoti arī grieztie ziedi tādā pat krāsā – puķu akcentu telpā var likt, kad nāk ciemiņi, taču, ja vēlies telpā izvietot augus, kuri specifiskos apstākļos spēs ilgi augt un attīstīties, izlasi šo rakstu.

Ja parastie, taisnie aizkari nav tavā stilā, interesanti izskatīsies variants ar volāniem. Būs, kur "piesiet acis"!

Centies aizkarus izvēlēties tādā stilā kā telpa "pieprasa" – ja izvēlētas ģeometrisku elementu flīzes, arī aizkarus pieskaņo tādā stilā. Lūk, variants, kad sešstūrus uz sienas un grīdas, papildina neskaitāmie aizkaru trijstūri!

Kad šie aizkari tiek aizvērti, šķiet, ka vannas telpā nemaz nav!

Stilīgi izskatīsies, ja izvēlēsies aizkarus, uz kuriem attēlots viens, konkrēts objekts, kas šajā gadījumā ir koks. Ja nosliecies par labu šādam variantam, aizkarus vajadzētu turēt vaļā visas dienas garumā, jo sabīdīti vienā stūrī tie zaudēs savu oriģinalitāti.

Lai neizmantošanas brīdī aizkari nestāvētu vienkārši sastumti vienā malā, tos var aizāķēt aiz krampīša – gan izskatīsies gaumīgāk, gan arī neslīdēs pa stangu uz otru pusi.

Lūk, variants, kurā ir pat divi aizkari, jo viens kalpo iepriekš minētajam praktiskajam nolūkam, bet otrs – dekoratīvajam! Starp citu, tieši šajā telpā izmantotais tonis, kas ir maigi pelēkā un rozā apvienojums, tiek dēvēts par vienu no 2018. gada interjera aktualitātēm. Plašāk meklē šajā rakstā.

Horizontālās strīpas padara telpu plašāku, tāpēc šādi aizkari īpaši labi izskatīsies mazās vannasistabās. Pieskaņojot vēl klāt arī dvieļus un paklājiņu, telpa izskatīsies nudien gaumīgi.


  • Vēl citus dušu un vannu aizkaru variantus meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!