Foto: Shutterstock

Vairumam akmens vēsums nešķiet tas vilinošākais, lai tas tiktu ieviests vannasistabas iekārtojumā, taču patiesībā ar pārdomātu iekārtojumu un krāsu izvēli telpā var ieviest ne tikai patīkamu siltumu, bet arī eleganci, ko sniedz šis materiāls. Iedvesmojies no portālā houzz.com atrastajām idejām, cik radoši vannasistabā var ieviest akmens klātbūtni.

Akmens flīžu sienas ne tikai labi izskatās, bet ir arī viegli kopjamas, jo tām nekaitēs ne aukstums, ne karstums, turklāt netīrumi uz šāda raksta sienas nemaz nav tik viegli pamanāmi, kā tas būtu uz baltām sienām. Šāds risinājums piestāv gan lauku mājām, gan pilsētas šikajiem mājokļiem, turklāt siena ļoti labi piestāv dažādu toņu kokam, kas izmantots mēbelēs.

Drosmīgāki akmens cienītāji var to izmantot nežēlojot laukumu, proti, visas sienas garumā un platumā. Pārdomātā kombinācijā ar koka mēbelēm, gala rezultāts ir pat ļoti gaumīgs un baudāms, un nekas nešķiet pārspīlēts.

Interesants risinājums akmens ieviešanai tik mazā un šaurā telpā kā vannasistaba, ir ar to izmantošanu dušas kabīnē. Akmens patīkamais vēsums, vieglā kopšana un elegantais dizains lieliski saskan ar hromētām virsmām un balto krāsu.

Lai arī ierasts akmens sajūtu šajā telpā redzēt noslīpētu un gludu, kāds risinājums piedāvā saglabāt tā dabīgo un neregulāro formu. Šādas idejas izpildījums izskatās apskaužami skaists, turklāt tas labi harmonē ar grīdas flīzēm, kas arī veidotas no akmens.

Tiem, kurus neuzrunā perfektums un līdz pēdējam sīkumam pārdomātas nianses, labpatiks šis vannasistabas iekārtojums, kas uzrunā tieši ar nepabeigtības sajūtu, kas patiesībā izskatās ļoti gaumīgi.

Ne mazāk gaumīgi izskatās arī kādas sienas jeb fona izveide no akmens, kā tas ir šajā gadījumā ar sienu, pie kuras pieiekarināts spogulis.


Akmens ļoti veiksmīgi harmonē kopā ar koku, un šis ir viens no spilgtākajiem piemēriem, kas pierāda tā patiesumu. Divi dabas materiāli gluži vienkārši nemaz nevar izskatīties slikti, tāpēc šo ideju der atcerēties, ja vēlies atjaunot vannasistabas interjeru.

Dažkārt akmens arī nevar būt par daudz, vismaz šajā uzskatāmajā piemērā akmens klātbūtne pa visām sienām nerada nedz apnicīgu, nedz pārlieku uzmācīgu kopskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!