Foto: Shutterstock
Vannasistabas telpa bieži kalpo vairākiem mērķiem. Tā ir ne tikai dušas telpa, bet vieta, kur nodoties skaistumkopšanas procedūrām vai uzposties svinīgam vakaram. Līdz ar to labs apgaismojums ir viena no svarīgākajām telpas funkcijām.

Lietuviešu interjera dizainere Deimante Uleckīte dalās vērtīgos padomos, kādus mūsdienīgus gaismas risinājumus izvēlēties vannas istabā, lai telpu padarītu ērtu un mājīgu.

Iekārtojot vannas istabu, sākotnēji ir jāsaprot, kas to izmantos un cik regulāri tā būs nepieciešama.
"Es vienmēr iesaku noskaidrot, kāds ir šīs telpas vēlamais mērķis – tā būs personīgā telpa, vannas istaba bērniem vai viesiem? To ir vēlme padarīt par relaksācijas zonu, vai tomēr pietiek tikai ar dušu? Vai vēlamies šajā telpā veikt kādas skaistumkopšanas procedūras? Ir dažādi fundamentāli jautājumi, uz kuriem jārod atbildes," stāsta interjera studijas "Dunamai" dizainere.

Tāpat, plānojot vannas istabas telpu, dizainere iesaka izvērtēt, kāda santehnika tajā ir nepieciešama un cik daudz, kā arī kāda veida apgaismojums. Iekārtojot šo telpu, speciāliste visbiežāk iesaka izvēlēties trīs vai četrus gaismas risinājumus.

"Pamata apgaismojumam jābūt bagātīgam un maksimāli izkliedētam visā telpā, jo tas noderēs gan uzkopjot telpu, gan veicot dažādas skaistumkopšanas procedūras. Tāpat iesaku padomāt par nakts apgaismojumu, kuru apvienojot ar gaismas dimmera regulēšanas funkciju, telpā var radīt gan romantisku atmosfēru, gan, piemēram, baudīt SPA rituālus. Tāpat ērts ir uz kustībām reaģējošs gaismeklis, ja vannas istabā ir nepieciešams apgaismot tikai noteiktu zonu. Nevar aizmirst arī par spoguļa gaismu."

Visbiežāk vannas istaba ir tā telpa, kur mēs gan uzsākam, gan nobeidzam dienu, tāpēc ir ieteicams pievērst uzmanību ne tikai praktiskiem, bet arī estētiskiem risinājumiem.

"Katram mājokļa iemītniekam ir pašam jāizlemj, kādu viņš šo telpu vēlas, kādus apgaismojuma akcentus izvēlēties. Pēdējo gadu laikā cilvēki ļoti bieži izvēlas gaismekļus iebūvēt zem mēbelēm, tualetes poda, dekoratīvajās sienās. Jebkurā gadījumā aicinu atcerēties, ka izvēlētais apgaismojums būs viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmēs telpas atmosfēru," norāda dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!