Mūsdienās kādu pārsteigt kļūst aizvien grūtāk, tomēr dizaineri un radošie ļaudis pieliek visus spēkus un līdzekļus, lai informācijas pārsātināto sabiedrību aizvien ieinteresētu un aizrautu.

Piemēram, vanna. Ikdienišķs un ikvienam nepieciešams priekšmets, kura galvenais uzdevums ir - nodrošināt tīru mazgāšanos. Tomēr radošajiem un oriģinālajiem ar to nepietiek, tādēļ tiek domāti jauni veidi, kā šo higiēnas priekšmetu padarīt daudz interesantāku - dizaineri vannām piestiprina papēžus, izkrāso tās visās varavīksnes krāsās vai piekar pie sienas. Vārdu sakot, dara visu iespējamo, lai mazgāšanās sagādātu tikai pozitīvas emocijas. 

Vannas mēdz būt dažādas, gluži tāpat kā radošie risinājumi. Piedāvājam jums aplūkot 10 samērā neierastas vannas - ne visas no tām gan ir praktiski izmantojamas.


Laiva, kurā nesanāks aizpeldēt

Dāņu dizainerei Viki Somersai ļoti patīk ceļot. Viņas radītajā "Laivā" (Boat Bathtub) gan nekur aizpeldēt nesanāks, tomēr vannošanās noteikti uzlabos noskaņojumu.


Muca turīgiem estētiem

Itāliešu uzņēmums "Ypsilon" ražo mazgāšanās "mēbeles", kas paredzētas visizsmalcinātākajam interjeram. Spilgts piemērs - mucas formas vanna-duša no mākslīgā akmens.

Vanna, kas graciozi pārveidojas par...

Poļu radošā biroja "Lange & Lange" dibinātājs Gustavs Lange radījis vannu - transformeri. Vannu "Balerīna" ūdens procedūru laikā var pārvērst par dušas kabīni. 

Šūpuļvanna

Austrāliešu dizaineru grupa "Little Wonder" atrisinājuši dilemmu - pagulēt vannā vai šūpuļtīklā? Šūpuļvanna (Hammock bathtub) līdzīgi kā šūpuļtīkls stiprinās pie vertikāliem balstiem vai sienām un ļauj mazgāties, liegi šūpojoties.

Pelnrušķītes kristāla kurpīte?

Itāliešu dizaina studijas "Sicis" radošais spēks Masimilano Della Monaka radījis tādu papēdi, no kura nenogurs neviena sieviete. Vēl jo vairāk, šo augsto papēdi, neviena nepārprasti un nenosodīti, varēs izmantot arī vīrieši, jo itāliešu dizainera izgudrojums ir nevis kurpe, bet grezna un izsmalcināta vanna, kam dots nosaukums Odrija (Audrey).

Zumm, zummm, bitīte...

Ukraiņu mākslinieks Andrejs Bondarenko eksperimentē ar krāsām. Lūkojoties uz dzelteni melni svītroto vannu "Bite", ir skaidrs, ka dizaineris domājis par čaklajām medus vācējām. 

Taksometru izsaucāt?

Vannu "Taxi" Andrejs Bondarenko veidojis, iedvesmojoties no klasiski dzeltenajiem taksometriem.

Sapņojot par jūru, milzu gliemežnīca

Iegremdējoties siltā vannā un aizverot acis, nereti tiek sapņots par bezgalīgu jūru. Plunčājoties zviedru "Bagno Sasso AG" radītajā gliemežvākā (Ocean Shell), šādas asociācijas ir neizbēgamas.

Nepraktiska lasāmvanna

Brīvmāksliniece Vanesa Mancini īstenojusi dzīvē idiomu "uzsūkt zināšanas". Dizaineres radītā "Zināšanu vanna" (Bath of Knowledge) ir veidota no grāmatām, kas stiprinātas pie metāla karkasa. "Lasāmvannas" autore gan pagaidām nav izdomājusi, kā pasargāt papīru no ūdens, tādēļ pagaidām - nekādas plunčāšanās!

'Keksiņvanna' mazulim

Holandiešu mākslinieka Brīda Van Stokuma radošajā portfolio pārsvarā ir dažādi cepamtrauki. Daudzfunkcionālos traukus "Sweet Cake" var izmantot arī kā bērnu vanniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!